Румънският защитник на Лудогорец Козмин Моци заяви категорично, че отборът му не е загубил заради неотсъдената дузпа срещу Верея, но определено има тенденциозно съдийство срещу шампионите.

Моци обяви, че той и съотборниците му не искат да получават повече правото да изпълняват дузпи и жегна ЦСКА, като нарече "червените" "Литекс" и "Етрополе" в ефира на DIEMA SPORT.

Освен това бранителят бе убедителен в едно - Лудогорец печели титли, защото има най-добрите футболисти.

Сензация! Героичен Верея покоси шампиона

"Имахме много положения за гол, които не вкарахме. Имаме и някои проблеми в защита, получихме два гола. Затова паднахме днес," заяви Моци след сензационната загуба с 1:2 от Верея.

"Доста ни липсва в играта, но днес липсваше и късмет. Имаше и дузпа, но няма какво да говоря повече," продължи Моци. "До края на сезона не искаме да ни се дава нито една дузпа. Или когато има дузпа срещу нас, да почваме от вратар. Няма значение. Не разбирам, как срещу Витоша същия съдия, който не дава дузпа срещу Витоша, е зад вратата днес. Не искаме нито една дузпа, всички дузпи да ги дават на този отбор, не знам кой е, Литекс, Етрополе, да дават за тях дузпите. Според мен имаше дузпа срещу Кешеру. Има кой да решава. Но за мен е дузпа, както бе и срещу Витоша. Кешеру каза, че е питал и съдията, който е бил същия като срещу Витоша. И съдията нищо не казва. Вярно е, че няма какво да казваш в такава ситуация."

"Няма значение голът, важно е да печелим точки. Не загубихме точките заради тази дузпа. Но не трябва да се случват такива неща. Нямам нищо против момчетата от Верея, играят и печелят, взимат трите точки," допълни авторът на единственото попадение за Лудогорец.

"Нормално е да има тенденция. Същия съдия в два мача не дава две дузпи. Чисти. Срещу Витоша беше на 1 метър. Не знам защо пускат тези съдии, ако не дават, ако не виждат. Той беше на сантиметри и не даде чиста дузпа," продължи другата тема румънецът. "Но казвам, не паднахме заради тази дузпа. Това са други неща. Всички казват, че ни помагат съдиите, а ние всяка година печелим титлата с 15-20 точки напред. Ние печелим, защото сме най-добрите футболисти в България. Вижда се тенденция."

"Има още много важни мачове до края на полусезона. Трябва да вземем всеки мач. Чака ни труден мач срещу Дунав, а след това и Хофенхайм," каза още той и завърши с вот на доверие към треньора: "Ние винаги сме зад треньора. Не той е виновен, че ние падаме днес."