След ремито с ЦСКА в междинния 18-ти кръг отборът на Лудогорец приема Славия в мача от 19-ия кръг на Първа лига.

Срещата е по-късно днес, от 17:30 часа на „Лудогорец Арена“.

Можете да следите развитието на мача минута по минута в GONG.BG.

Също така можете да гледате пряко двубоя в онлайн плаформата PLAY DIEMA XTRA и по телевизия DIEMA SPORT, както и да го слушате по Дарик радио.

Лудогорец е лидер във временното класиране с 45 точки, а Славия е на 10-о място с 21 точки.

И двата състава влизат в битката в Разград след равенства в предходния кръг. Мачовете и на „зелените“ (с ЦСКА), и на „белите“ (с Дунав) завършиха при 1:1.

В щаба на домакините Антони Здравков няма да може да разчита на наказания Сисиньо, който бе изгонен в битката с „червените“ на „Армията“. Аут са и трайно контузените Владислав Стоянов, Абел Анисе и Григоре.

В редиците на Славия, който до момента няма победа в Разград, след наказание се завръща Александров.

Главен съдия на мача е Драгомир Драганов.

Още любопитни факти преди мача:

- Лудогорец е единственият тим в лигата, срещу който все още не е свирена дузпа от началото на първенството. Белите никога досега не са получавали правото да изпълнят наказателен удар срещу разградчани.

- Лудогорец е единственият отбор, който все още няма равенство на свой терен в първенството. Славистите обаче стигнаха до 2:2 в Разград след 120 минути игра в осминафиналите за купата на България, преди да отпаднат от турнира след дузпи.

- Нападателят на Лудогорец Клаудиу Кешеру вкара общо 5 гола при последните 3 победи над Славия, но не се разписа в предищния двубой в София в 6-я кръг. Тогава бе и последният случай, в който разградчани не успяха да отбележат попадение в първенството - 0:0 на 26 август.

- Славия няма победа над разградчани в 15 поредни срещи за първенство – 11 загуби и 4 равенства. Единственият пълен успех е 3:2 на „Овча купел” на 24 март 2012 година.

- В 10-те си мача през сезона Антонис Стериакис (Славия)  не допусна гол във вратата си само в един от тях – при победата с 1:0 над ЦСКА, Георги Петков е опазил мрежата си суха в половината от срещите си – 4 от 8.

- Изравнителното попадение на Владислав Узунов в Русе в миналия кръг бе най-късното на играч на белите през сезона – в първата минута на продължението на редовните 90 минути. Досега тимът от „Овча купел” допусна 3 късни гола – срещу Локо Пд (4:2 на „Лаута”), ЦСКА (1:2 на „Българска армия”) и Септември (3:1).