Тимът на Лудогорец приема Витоша Бистрица в двубой от 17-ия кръг на Първа професионална лига, като срещата ще се играе на "Лудогорец Арена" от 14:45 часа.

Можете да следите развитието на мача минута по минута в GONG.BG.

Също така можете да гледате срещата в онлайн платформата PLAY DIEMA XTRA и пряко по телевизия DIEMA SPORT, а и да го слушате по Дарик радио.

Разградчани са лидери във временното класиране в Първа лига с 41 точки, на 3 от втория ЦСКА. Отборът на Витоша Бистрица пък е 11-и в подреждането с 16 точки.. 

Джоди Лукоки пропуска мача с Витоша, както и Кампаняро. Натанаел пък се завръща в игра сочат новините преди двубоя.

Витоша ще се бори за точки и добра игра според треньора Росен Кирилов. Радко Мутафчийски се завърна с края на разочароващата серия, Витоша е с 3 поражения от 3 мача с шампионите, Християн Василев е извън сметките под лекарско наблюдение.

Откакто Лудогорец бе поет от Антони Здравков левият бек Натанаел вкара гол и записа 2 асистенции в 4 мача, докато в предишните си 11 срещи за първенство при Пауло Аутуори нямаше попадение или голов пас. Бразилецът има вече 92 мача за разградчани и е 11-и във вечната клубна ранглиста на 5 участия от Топ 10, затварян от Михаил Александров с 97.

Точно 9 мача от началото на сезона не стигнаха на нападателя на Лудогорец Жоао Пауло, за да открие головата си сметка. 10 срещи пък бяха необходими на бразилеца, за да вкара първото си попадение за разградчани през сезон 2017/18. Година по-рано, в първите си 10 двубоя за Ботев Пловдив той имаше 7 гола.

С Антони Здравков за 4 кръга Лудогорец взе 2 точки повече от ЦСКА и цели 6 повече от Левски.

Ето още новини от двата клуба преди двубоя от 17-ия кръг на Първа лига:

- Григор Долапчиев бе първият футболист на бистришкия тим, вкарал 2 гола в една шампионатна среща, при това точно срещу лудогорци при загубата с 2:4 у дома на 5 август 2017 г.

- Витоша е един от едва трите отбора през сезона в Първа лига, които все още не са вкарали гол във вратата на лудогорци. Останалите са ЦСКА и Славия.

- Само за 16 кръга от началото на първенството Витоша взе 16 точки, колкото за всичките си 36 мача през целия минал сезон, в който дебютира в елита.