Лудогорец успя да обърне Ботев Пловдив в доста интересен от гледна точка на развитието си мач с 3:2 в последен двубой от 9-ия кръг на Първа лига. Ботев поведе с 2:0 до 14-ата минута, след като Юсеин и Неделев се разписаха, но през втората част гол от дузпа на Моци, както и попадения на Махлангу и Марселиньо доведоха до успеха на шампионите.

След този успех Лудогорец е на третата позиция с актив от 20 точки.

Ботев откри резултата още в 8-ата минута, след като с отличен индивидуален рейд матира Ренан, за да изведе "канарчетата" напред в резултата.В 14-ата минута Тодор Неделев от пряк свободен удар направи резултата 2:0 в полза на Ботев. И двата отбора имаха претенции за втори жълт картон съответно на Кешеру и Ничев.

Пловдивчани правеха каквото си поискат на терена и бяха пълновластен господар поне през първата част. Гостите от Разград също атакуваха, но така и не създадоха голови опасности пред Кайзер. Имаше и спорни ситуации като и двата тима претендираха за втори жълти картони на Кешеру от Лудогорец и Ничев от Ботев, но Ивайло Стоянов и при двете ситуации не изгони футболистите

През втората част Лудогорец съумя да направи пълен обрат. В 58-ата минута на двубоя Козмин Моци реализира дузпа, която Ивайло Стоянов отсъди за нарушение на Диого Кампос срещу Сисиньо в наказателното поле на Ботев. В 63-ата минута новото попълнение Мей Махлангу изравни резултата, след като получи пас от влезлия на смяна минута по рано Лукоки.

И двата отбора се опитваха да търсят успеха в следващите минути, но пропуски на Марселиньо от страна на Лудогорец, както и такива на Неделев и Балтанов от Ботев не позволиха резултатът да бъде променен. В 89-ата минута след центриране от корнер и добро отиграване Марселиньо изведе Лудогорец напред в резултата, което донесе и успеха на шампионите.

Ботев е на 8-ото място с 11 точки.

Съставите на двата отбора:

Ботев: Кайзер,  Филипов, Димитров, Ничев, Минев, Терзиев, Юсеин, Неделев, Кампос, Афонсо, Вутов

Лудогорец: Ренан, Натанаел, Сисиньо, Недялков, Моци, Дяков, Горалски, Марселиньо, Вандерсон, Бакалов, Кешеру

главен съдия: Ивайло Стоянов