Черно море нанесе трето за този сезон поражение на Лудогорец в Първа лига. Момчетата на Илиан Илиев надделяха над лидера в таблицата с 2:1 на "Тича", а главният герой на вечерта бе Георги Илиев.

37-годишният капитан на "моряците" се отчете с два футболни шедьовъра и донесе успеха на своите. През първата част Илиев вкара от пряк свободен удар с неспасяем шут от около 25 метра (20'), а през втората реализира след шеметна странична ножица (52'), след пас отдясно на Ндонгала.

Иначе Лудогорец изравни в 34-ата минута, когато Григоре засече с глава подаване на Вандерсон от корнер. Това обаче не бе достатъчно за разградчани да отмъкнат ценни точки от този мач.

Така шампионите остават първи със 70 точки 5 кръга преди края на сезона, но вторият ЦСКА вече е с мач по-малко (срещу Ботев Пд в понеделник, 29.04) на 5 пункта зад лидера. Черно море е 4-ти с 48 точки. 

Това е трета загуба за Лудогорец през този сезон. Първата бе от Локомотив Пд (0:1) у дома, а втората - отново на Тича" срещу Черно море в края на месец февруари тази година (0:1).

....................................................

Черно море - Лудогорец 2:1

1:0 Георги Илиев 20'

1:1 Драгош Григоре 34'

2:1 Георги Илиев 52'

.................................................... 

Срещата не започна с високо темпо. Първата опасност пред една от двете врати дойде в 5-ата минута. Вандерсон преодоля бранител на домакините на тъча отляво, измъкна топката и центрира с успореден пас, но Иван Дюлгеров изби напред.

В 20-ата минута Черно море взе аванс. Това стана след фамозен шут на Георги Илиев от свободен удар. Топката влетя в горния десен ъгъл на вратата на Лудогорец, без никакви шансове за Ренан.

11 минути по-късно подаване на Вандерсон от свободен удар към далечна греда намери Моци, след като преди това Виктор Генев се бе разминал с кълбото. Румънецът стреля от полупаднало положение, но топката излетя високо в аут.

60 секунди след това домакините имаха прекрасна възможност за гол. Пас отдясно намери Генев на далечна греда. Той свали с глава към малкото наказателно поле, където бе Пламен Димов - той също стреля кълбото с глава, но ударът излезе в аут.

В 34-ата минута паритетът бе възстановен и Лудогорец реализира. Подаване от корнер на Вандерсон намери Григоре на близка греда. Пласирането му бе отлично и с глава той матира Дюлгеров.

Полувремето завърши със силен шут по земя на Георги Илиев от около 25 метра, но топката профуча в аут до дясната греда зад Ренан.

7 минути след началото на втората част Черно море вкара за втори път след още един шлифован диамант на Георги Илиев. Капитанът на "моряците" засече топката във вратарското поле подаване на Ндонгала отдясно и с творческа странична ножица вкара кълбото покрай Ренан.

В 60-ата минута Свиерчок задържа на границата на наказателното поле и след обръщане стреля, но високо над вратата на съперника. 4 минути по-късно Мехди Фенуш намери Радослав Василев е предни позиции. Вторият трябваше шутира от малък ъгъл, но излезлият напред Ренан блокира удара с тяло.

В 65-ата минута Аристот Ндонгала изуми всички с удивителен, невъобразим пропуск. Центриране отляво затрудни много Ренан, който изпусна топката, която падна в краката на Ндонгала. На празна врата, от 3-4 метра, той шутира в аут за недоумение на всички на стадиона.

В 73-ата минута Вандерсон проби мощно от левия фланг към наказателното поле. Нагласи си топката на десния крак и шутира, но бранител на Черно море изби в корнер. След него не последва нищо опасно за Ренан. Минута след това подаване на Фенуш отдясно намери на близка греда Радослав Василев, който обаче бе притиснат от Моци и не успя да отправи хубав по посока вратата на съперника.

В 76-ата минута Кешеру стреля от границата на наказателното поле, но топката излезе в корнер след рикошет в Пламен Димов. И сега обаче изпълнението на ъгловия удар не създаде проблеми пред Иван Дюлгеров.

В 83-ата минута Виктор Генев получи травма и не успя да продължи игра - той бе заменен от Мартин Костадинов. Минута след това се получи голямо разбъркване в полето на Черно море. Свиерчок осъществи пробив отляво, който завърши с удар на поляка, но Дюлгеров изби. Последва сериозно меле, което завърши с много неточен шут на Вандерсон от десетина метра.

В добавеното време реферите не зачетоха гол за Лудогорец. Джоди Лукоки се разписа във вратата на Дюлгеров, но попадението не бе зачетено заради засада. Това остави резултата непроменен до края - 2:1 за Черно море.

Стартови състави:

Черно море: Иван Дюлгеров, Стефан  Станчев, Пламен Димов, Виктор Генев (Мартин Костадинов 83'), Жан-Паскал Кононго, Аристоте Ндонгала, Патрик Андраде, Георги Илиев (Петър Витанов 89'), Васил Панайотов, Родриго (Мехди Фенуш 55'), Радослав Василев

Резерви: Георги Китанов, Мехди Фенуш, Жоржиньо, Петър Витанов, Мaртин Костадинов, Жоаким Жереми, Дани Кики

Главен Треньор: Илиан Димов Илиев

Лудогорец: Ренан дос Сантос, Антон Недялков, Сисиньо, Абел Анисе (Серкан Юсеин 68'), Светослав Дяков, Драгош Григоре, Козмин Моци, Якуб Свиерчок, Адриан Попа (Адриан Попа 58'), Марселиньо (Клаудиу Кешеру 68'), Вандерсон 

Резерви: Пламен Илиев, Георги Терзиев, Станислав Манолев, Клаудиу Кешеру, Яцек Горалски, Джоди Лукоки, Серкан Юсеин

Главен Треньор: Стойчо Стоев

Главен съдия: Николай Йорданов

Стадион: "Тича" (Варна)