Лудогорец победи Славия с 2:0 в двубой от 19-ия кръг на Първа лига. Голове на Моци и Кешеру направиха разликата между двата тима.

Лудогорец започна активно срещата, но липсваха точните удари към вратата на Стериакис. Славия отвърна с опасна атака в 14-ата минута, но центрирането на Йомов попадна в ръцете на Ренан. Димо Бакалов беше в основата на най-добрата атака за домакините в 29-ата минута, когато Марселиньо го намери добре в наказателното поле на "белите", но ударът не намери целта.

Две минути по-късно Швиерчок излезе на голова позиция, но не намери целта. Футболистът беше в положение на засада, която не беше маркирана от страничния съдия.

В 36-ата минута Швиерчок падна в наказателното поле на Славия, но дузпа нямаше и играта продължи. Стигна се до 38-ата минута, когато центриране на Бакалов от корнер беше добре засечено от Моци във вратата на "белите" и Лудогорец поведе с 1:0.

В края на полувремето Узунов центрира добре в наказателното поле на Лудогорец, но Йомов закъсня с части от секундата, за да изравни резултата.

Лудогорец стигна до 2:0 в 55-ата минута, когато другият румънски национал Клаудиу Кешеру не остави шансове на Стергиакис от дузпа, която беше отсъдена за нарушение срещу Швиерчок в наказателното поле на Славия. Това беше и 15-ти гол на нападателя в Първа лига.

Малко по-късно Швиечрок вкара топката във вратата на Славия, но попадението не беше зачетено заради засада.

Славия създаде епизодични разбърквания пред вратата на Ренан, но ударите на Галин Иванов не намираха целта. В края на двубоя от пряк свободен удар Галин Иванов пробва рефлекса на Ренан, който се прояви блестящо.

Така в крайна сметка Лудогорец спечели с 2:0 и е лидер в класирането с актив от 48 точки с 6 преднина пред ЦСКА, който днес се справи с Верея. Славия е на 10-ото място с 21. 

Ето и съставите на двата отбора:

Лудогорец: Ренан, Недялков, Бакалов, Саша, Дяков, Моци, Кешеру, Горалски, Швиерчок, Марселиньо, Форстър

Славия: Стергиакис, Александров, Марем, Гамаков, Велковски, Йомов, Шоколаров, Узунов, Иванов, Карабельов, Чунчуков

съдия: Драгомир Драганов