Антон Недялков е сред отличниците в Лудогорец през есения дял в първенството. Играещ еднакво добре като централен защитник и ляв бек, привлеченият от американския ФК Далас национал бързо се утвърди в състава на седемкратните шампиони, пише официалният сайт на разградчани.

Недялков записа серия силни мачове в първенството на Първа професионална лига и европейските клубни турнири под ръководството на двама треньори - бразилската легенда Пауло Аутуори и Антони Здравков. 

Ден след края на есения дял в първенството Антон Недялков даде интервю за сайта на Лудогорец.

- Антоне, как се чувствате в Лудогорец шест месеца след трансфера си от американския ФК Далас?
- Чувствам се повече от добре. Всичко е наред. Щастлив съм, че дойдох в Лудогорец. Футболистите, треньорите и ръководството ме приеха много по страхотен начин. В Лудогорец всичко е на топ ниво. Не съм си представял, че може да има толкова удерен български клуб. В Лудогорец се чувствам щастлив. Нещата за мен се подредиха. Знаете, че когато дойдох се възстановявах от тежка контузия, но успях бързо да се върна на терена и да бъда полезен.

- Колко различен бе за вас футболът в България след престоя в САЩ?
- За мен нямаше проблем с адаптацията. Играл съм в А група преди да отида в Далас. В България се практикува по-агресивен футбол. В САЩ се залага повече на тактиката и се играе по-бавно. В първенството на САЩ се разчита повече на индивидуалните действия на някои футболисти, не на колективната игра.

- Какъв клуб е ФК Далас в сравнение с Лудогорец?
- Лудогорец е перфектен клуб. В Далас имаше какво да се желае още по отношение на възстановителния център. Базата на нашия клуб е сред най-добрите не само в България, но и на Балканите.

- Как видяхте есения сезон?
- Мога да кажа, че Лудогорец върви много добре. Концентрирани сме във всички мачове. Не започнахме много добре, но впоследствие компенсирахме и сега вече имаме шест точки преднина на върха в класирането. В Първа лига всичко е перфектно, въпреки че можехме да имаме още по-голяма преднина. За съжаление не успяхме да преодолеем групата в Лига Европа, но това е футболът. Не че играхме лошо. Напротив. Просто в някои мачове нямахме късмет и не успяхме да спечелим. Заслужавахме поне две победи в групата.

- Как гледате на конкуренцията в Първа лига?
- Няма отбор, който да може напълно да се противопостави на Лудогорец. Ние сме най-добрият тим без съмнение. ЦСКА, Левски и Берое се опитват да ни бъдат опоненти, но нямат нашата класа. На практика нямаме сериозна конкуренция в първенството на Първа лига. Това не ни се отразява добре, когато играем големи мачове в европейските клубни турнири.

- За какво съжалявате този сезон?
- Не бих казал, че съжалявам за нещо. Както ви казах, щастлив съм в Лудогорец, защото клубът е на много високо ниво и ми даде всичко.

- Какво постигна и какво не Лудогорец, откакто сте в отбора?
- Лудогорец вече има сериозен колектив. Момчетата са спокойни, чувстват се като у дома си. Всички мислим само за футбол. Колективът е най-важен в един отбор. Затова това е много сериозно постижение. Със силен колектив резултатите няма как да не дойдат. Не постигнахме основната цел от лятото - да влезем в групите на Шампионската лига. Малко не ни достигна срещу МОЛ Види. Но така ни е било писано. 

- Кой е любимият ви чуждестранен футболист?
- Фабио Канаваро (б.а. бивш играч на Парма, Интер, Наполи, Реал Мадрид и Ювентус). Сега Ленардо Бонучи от Ювентус ми е любим.

- Кое от големите европейски първенства следите?
- Испанската Примера дивисион. Там играят най-атрактивния и зрелищен футбол. Харесва ми и Бундеслигата.

- Какво ще пожелаете на феновете на Лудогорец в навечерието на Коледа?
- Дано верните ни фенове да са живи и здрави. Надявам се, че ще изкарат празниците хубаво с любимите си хора. Нека през новия сезон да са плътно зад нас и да ни подкрепят и при победи, и при загуби. Така ще ни вдъхнат самочувствието, което ни е необходимо, за да се поздравим с осмата титла в края на сезона.