Изпълнителният директор на Лудогорец Ангел Петричев коментира пред Спортно шоу Гонг по Дарик радио промяната на стадиона за гостуването на Левски. Както е известно, срещата на 14 април ще се състои на Националния стадион „Васил Левски“, а не на „Георги Аспарухов“, както бе по програма. Шефът на разградчани обясни, че случилото се е било изненадващо за шампионите, но отбеляза, че от Герена явно са имали основателни причини и допълни, че е важно как ще играят „орлите“.

Двубоят между Левски и Лудогорец е в неделя от 19:00 часа и ще може да бъде следен с Gong.bg, DIEMA SPORT, PLAY DIEMA XTRA и по Дарик радио. 

Повериха Левски -Лудогорец на Ивайло Стоянов

„Честно казано ме изненада промяната. Вчера Павел Колев ми е се обади и ме пита дали имаме против да играем на Националния стадион „Васил Левски, при което аз му казах, че не виждам причина да откажем молба на колегите и приехме. Но като цяло бях изненадан. Да, попитах колегиално защо. Той ми каза, че са имали мотиви, не ми назова конкретни причини. Очевидно колегите от Левски имат основателна причина, ние колегиално се съгласихме. Въпрос в сферата на догадките, не мога да кажа плюс или минус е, че ще играем на Националния стадион. Предния път на Герена при пълен стадион бихме, играли сме на Националния стадион мачове от всякакъв характер – от нашия шампионат и евротурнирите. Не е непозната обстановката. Няма нещо кой знае какво различно. Въпросът е как ние ще играем. Това е на първо място всичко останало са допълнителни фактори, според мен не е проблем“, започна Петричев.

„Има едно клише, че мач с мач не си прилича. Първенството и плейофът тече оспорвано. Всеки тим в шестицата може да бие всеки. Не мисля, че ще си приличат мачовете. Трябва да подходим отговорно, ако искаме да продължим към титлата. Оттук насетне всеки мач за нас е с особена важност, направихме доста грешки вече трябва да сме много концентрирани, ако искаме титлата. Най-големият враг на Лудогорец е самият Лудогорец. Изчерпа се лимитът на грешките вече нямаме право на такива. Трябва да сме максимално концентрирани, апетитът на конкурентите ни е изострен, трябва да сме пределно концентрирани“.

Стана ясна причината за смяната на стадиона на Левски - Лудогорец

„Винаги може да направиш равен мач. Може и да загубиш. Аз смятам, че идването на Стойчо Стоев дава своите резултати в краткосрочен и дългосрочен план. Не искам да разглеждам всеки мач по отделно. Когато Лудогорец играе на сто процента, показва истинския си облик. Всичко е въпрос на концентрация. Не бих казал мотивация. Тази дума често се използва, не я разбирам дотолкова. Какво значи да си мотивиран да си свършиш работата? Според мен като си професионалист всеки път трябва да си на сто процента, защото най-малкото обичаш играта и затова и ти плащат. По-скоро недостатъчна концентрация. Последният пример е с ЦСКА. Влязохме зле, след това се видя кой е по-добрият“, продължи Петричев.  

„Тема, която се раздуха доста по медиите за договорите на Натанаел, Ренан и Лукас Саша. Не ни влияе, имаме си наша стратегия, водим си разговори, всичко е нормално, видяхте и подхода на Ренан в мачовете, в които пази. Това показва, че отношенията са отлични. По-малко четем, повече действаме“, завърши Петричев.