Изпълнителният директор на Лудогорец Ангел Петричев бе възхитен от успеха на „орлите” над ЦСКА в дерби мача на петия кръг в Първа лига. „Зелените” надвиха ЦСКА с 1:0 след гол на Вандерсон.

В този мач Лудогорец изпусна много положения. Важен е успехът, тъй като се потвърдиха думите ни, че в Лудогорец се работи правилно. Възвръщаме облика си и доказахме, че коментарите по отношение на нашите футболисти бяха прибързани. Запазихме самообладание във този важен момент. Нашите момчета могат да дадат още много на българския шампионат. Рано е да слушаме реквиеми. Лудогорец има огромен потенциал и изключителен треньорски щаб. Убеден съм, че ще радваме с игрите си. Благодаря на нашите фенове, които подкрепиха отбора с всички сили. Миролюбивата публика е също публика. Това, че обиждаш и псуваш не те прави по-голям фен. Благодаря на всички. Следващата голяма цел е да се класираме в групите на Лига Европа”, бяха първите думи на Ангел Петричев след края на мача на „Лудогорец Арена”.

„Не съм изненада че три отбора се вкопчиха в битката за първото място, тъй като бях убеден, че Левски ще има друго лице през този сезон. Те ще показват потенциала, който има, а и за всички ще бъде интересно да наблюдаваме борбата за титлата през този сезон. Качеството при нас трябва да се подобрява, тъй като в Европа страдаме. Отново остана само Лудогорец в Европа. Отборите ни отпадат твърде рано. В България може да имаме, каквито си искаме страсти, но истинските мачове са на европейската сцена.  За да създаваш имидж на българския футбол, трябва да побеждаваш навън”, продължи Петричев.

„За нас ще бъде по-трудно в Първа лига, ако се класираме в групите на Лига Европа. Доказахме, че отборът ни е способен да играе в цикъла „четвъртък-неделя” и да печели в шампионата. Момчетата ни изнесоха хубав мач, който имаше много положения. Много добър мач за Лудогорец. Напрежението в Лудогорец бе създадено отвън. Трябва да сме много големи наивници, ако мислим, че сме абонирани за титлата. Влизането в ШЛ е една много голяма мечта, тъй като по-реалното е Лига Европа. Смешно е, ако български отбор се прави драми, че български отбор не е в групите на ШЛ. Другите не спят, тъй като и другите държави се развиват. В Унгария имат страхотна база и условия за футбол. Нормално е да имат апетит да продължават напред”, завърши Ангел Петричев.