Новото попълнение на Лудогорец Пламен Илиев отпътува тази сутрин за Белек, за да се присъедини към лагера на тима. На летище София стражът сподели пред NOVA, че вече е разговарял по телефона с треньора на вратарите Здравко Здравков. Двамата се познават от преди.

Запитан, дали е имало опция да се завърне в Левски, националният страж сподели, че не се интересува от ситуацията в клуба към момента.

„Когато настъпи време да се изправя срещу сините, може да се появят сантименти, но засега няма такива. За мен присъединяването към Лудогорец и връщането в българското първенство не е крачка назад. Ще бъда част от отбор, който е много над останалите в шампионата“, сподели Пламен Илиев.

Вратарят ще бъде официално представен утре (понеделник, 14 януари) като ново попълнение на „орлите“. В петък ръководството на седемкратния шампион и Астра Гюргево постигнаха договорка за трансфера.

Пламен Илиев е вторият нов футболист в Лудогорец тази зима. През декември "орлите" привлякоха от Рединг румънския национал Адриан Попа. Лудогорец има договор и с халфа на Ботев Пловдив Серкан Юсеин.