Пламен Илиев е един от футболистите на Лудогорец, които ще бъдат с най-важната роля в битката с ЦСКА за опазването на първата позиция.

„Обстановката в отбора е добра. Ние се докарахме до тук, че мачът с ЦСКА да се явява най-важният за шампионската титла. При всички положения, ако успеем да спечелим, се явява мач за титлата”, сподели вратарят на „орлите”.

„Трябва да изиграем мача пределно мотивирани, с хладни глави. Трябва да покажем добра игра, ясно е, че ЦСКА ще бъде също мотивиран, а и стадионът ще бъде пълен. Мисля, че те няма да се хвърлят от първата минута да атакуват, но те си знаят най-добре. Имат нов треньорски щаб, който ще преценява. Нас не ни интересува много това”, добави още Илиев.

„ЦСКА е един компактен отбор, с добри изпълнители в атака. Впечатление ми прави техният централен нападател Али Соу, който наистина се намира в добра форма. Мисля, че той е и най-добрият играч на ЦСКА през пролетния полусезон.”

Али Соу има 11 попадения в 24 срещи за първенство с червената фланелка, като вкарва по гол на всеки 123 минути, докато предишният титуляр на поста централен нападател Мауридес постигна 9 в 21 двубоя, средно по един гол на 162 минути.

Дали обаче Лудогорец си е взе поука от последните две срещи с „армейците” - отпадането от турнира за Купата на България и нулевото равенство в Първа лига?

„Тези два мача отминаха може би преди около месец, а нужните поуки са извадени още тогава. Треньорите са показали къде грешим, наблюдавали сме ЦСКА, надяваме се да не повтаряме грешките в предстоящите мачове”, добави още Пламен Илиев.

„Негативните резултати не се отразяват добре за нито един отбор, но не мисля, че това ще има значение в двубоя с ЦСКА. Трудни гостувания бяха, и във Варна, и в Стара Загора се играе трудно, но трябва да забравим тези мачове”, сподели вратарят.

Дали ще успее да опази мрежата си, която ЦСКА ще търси, за да победи с два гола разлика и да излезе на първата позиция, Пламен Илиев каза: „Надявам се, това ми е мисълта за всеки един мач, да не допускам гол. Въпреки че това е невъзможно да се случи. И аз трябва да се представя на много високо ниво, за да излезем със суха мрежа от мача с ЦСКА.”

Съдбоносният двубой на "Българска армия" е тази вечер от 20.15 часа. Мачът от 33-ия кръг на Първа лига ще се изпъчва по DIEMA SPORTPLAY DIEMA XTRA и минута по минута в GONG.BG.