Вратарят на Лудогорец Пламен Илиев обясни причините за загубата от Цървена звезда в контролата в Белек. Според него, сърбите са играли твърде грубо и това е повлияло на крайния изход на двубоя, спечелен с 3:1 от белградския гранд

"Като положително видях, че играхме нашия стил с изнасяне на топката. Но Звезда беше много твърд отбор, а и съдията даваше по-свободна игра. Но не искам да коментирам рефера в момента. Според мен в доста от ситуациите срещу нас можеше да се дадат нарушения. Не мисля, че това е начинът, по който трябва да бъде спрян Лудогорец", заяви Илиев пред DIEMA SPORT и оцени подготовката на тима. 

"Смятам, че ще сме напълно готови след две седмици, като започне първенството. Има доста време, трябва да изчистим доста неща, но смятам, че за първия мач ще сме готови", сподели вратарят и коментира адаптацията си в тима, както и селекцията на претендентите за титлата Левски и ЦСКА. 

"Адаптацията ми върви нормално, всичко е ОК, момчетата ме приеха добре и всичко е наред. Не искам да коментирам другите отбори в първенството, гледаме си нас и се стараем да изичстим нашите грешки", завърши Илиев. 

По-късно стражът коментира още: „Ще се стараем да изчистим грешките до старта на шампионата. Ако имахме повече победи в спарингите, щеше да е по-добре. Но такава е ситуацията, трябва да излезем от нея“.

„Очаквам тежка пролет. Със сигурност ще е такава. Имаме преднина от 6 точки. Както са много, така може и да не са достатъчно. Но мисля, че в крайна сметка няма да имаме проблем. Не знам дали ще съм първи избор на вратата. Лудогорец има качествени вратари, който и да избере треньорът, няма да има проблем“, обясни българският национал.