Лудогорец направи изненадващо равенство 0:0 при гостуването си срещу аутсайдера с обновен състав Верея в първи двубой от пролетния дял в Първа лига. Шампионите имаха превъзходство и през първата част, но не успяха да реализират попадение.

В 12-ата минута Козмин Моци с удар с глава не успя да намери очертанията на вратата. Минута след това Клаудиу Кешерю стреля опасно, но вратарят Генадий Ганев изби в корнер. В хода на първото полувреме стражът на старозагорци се намеси решително след удар на Вандерсон. В 31-ата минута, след изпълнение на ъглов удар и подаване на Антон Недялков, Марселиньо от няколко метра на празна врата прати топката над вратата на домакините.

В 44-ата минута отново Марселиньо отблизо направи голям пропуск и не успя да даде аванс за "зелените". След почивката гостите отново играеха много по-активно и в 56-ата минута Джоди Лукоки стреля опасно от наказателното поле, но Ганев боксира топката, но нямаше кой да направи добавка от съвсем близка дистанция.

В 70-ата минута попадение на гостите беше отменено заради засада, а малко след това отново със сериозни пропуски се отличиха Кешерю, Вандерсон, Сисиньо и Марселиньо. След това равенство лидерът до момента Лудогорец има 52 точки, докато Верея е на последно място в класирането със само 6 спечелени точки.

Кои бяха ключовите моменти за именно тази развръзка в мача между първия и последния в класирането, можете да разберете от анализа в прикаченото видео.