Част от футболистите на Лудогорец преминаха днес първи медицински тестове преди началото на зимната си подготовка, съобщи БТА. Сред тях бяха Георги Терзиев, Цветелин Чунчуков, Игор Пластун и други, които по-рядко попадат в сметките на наставника Георги Дерменджиев. 

Други футболисти ще се присъединяват в следващите дни, но по-голямата част от легионерите ще пристигнат директно за лагера в Белек, който стартира в неделя. И двата лагера на петкратните шампиони ще се ще проведат в турския курорт. В първия лагер очакванията са за предимно физическа работа.

След неговия край играчите ще бъдат пуснати в почивка, след което подновяват заниманията си във втори лагер в Турция, където пък са подредени седем контролни срещи. Само две от тях за момента са ясни - с руския Арсенал Тула и словенския Марибор. Така се очертава Лудогорец ще остане в Турция почти един месец.

Официалната програма на приятелските срещи ще бъде обявена по време на пресконференция в петък. В нея ще участват Дерменджиев, изпълнителният директор Ангел Петричев, както и играчи на отбора. Очаква се да бъде представен и новото попълнение Жоао Пауло.