Лудогорец е предложил заплата от 700 хиляди евро на сезон без бонусите на израелския национал Ели Даса, съобщава местното издание one.co.il. Според източник на БТА, обаче, в действителност сумата е двойно по-малка. 

26-годишният десен защитник, който е гласен за заместник на Сисиньо в състава на разградчани, има договор с Макаби Тел Авив до лятото и от 1 януари е свободен да преговаря с други клубове. От управата на Лудогорец са предложили контракт на Даса до лятото на 2022 година. 

Българският шампион е изразил желание да привлече защитника още през този месец, като има принципна договорка с управата на Макаби да заплати около 500 хиляди евро трансферна сума. Сделката се очаква да бъде финализирана, въпреки че на този етап разградчани не бързат, тъй като продажбата на Сисиньо е в застой.

Самият Даса все още не е решил къде да продължи кариерата си, тъй като има доста оферти от чуждестранни клубове. Лудогорец също има и резервен вариант при провал на трансфера на израелеца с бек от Португалия.