Бразилският вратар Ренан дос Сантос обяви, че е близо до подписването на нов договор с българския шампион Лудогорец.

Той разкри, че най-вероятно ще сложи подпис под новия си контракт с разградчани, след като се завърне в България от ваканцията си.

В момента Ренан е на почивка в Рио де Жанейро.

„В България съм много добре приет, но имах своите проблеми. Нищо не прилича на усещането на тази бразилска топлина. Първo страдах от културната бариера, езика и особено студа. За трите ми години в Лудогорец постигнахме големи успехи. Станахме три пъти шампиони и имахме важни участия в европейските клубни турнири. Имах възможността да се изправя срещу гиганти като Милан, Байер Леверкузен и Хофенхайм“, коментира Ренан в интервю за “Terra”.

„През следващия сезон имаме още по-големи амбиции и ще търсим постигането на по-големи цели“, добави бразилецът.

Ренан има договор с Лудогорец до края на 2019 година.

Желанието на клуба е да задържи вратаря, който също иска да продължи кариерата си в Лудогорец.

„Близо сме до постигането на споразумение за удължаването на моя договор и престоя ми в Лудогорец. Моят мениджър движи нещата и скоро ще имаме резултат“, продължи той.

„Знам, че винаги има интерес от други отбори и ако се появи нещо конкретно, разбира се, чеще го анализираме. Никога не съм криел, че възнамерявам да играя отново в Бразилия преди да прекратя кариерата си, но все още мога да играя на високо ниво. Смятам, че мога да играя още шест или осем години на такова ниво, така че не бързам да се връщам в Бразилия“, каза още Ренан.