Бразилският страж на Лудогорец Ренан дос Сантос обяви пред онлайн изданието Lance! в родината си, че има желание да поднови контракта си с българския шампион.

През януари нещата съвсем не изглеждаха по същия начин. Тогава 29-годишният играч сподели открито, че родният футбол му се струва „грозноват” и желае да търси ново предизвикателство. Именно с тази цел в Разград беше привлечен Пламен Илиев, който вече е титулярният №1 под рамката.

Българският национал обаче се контузи в началото на международната пауза през март и това даде шансове на Ренан да играе. Той беше на вратата и в двата двубоя срещу ЦСКА през миналата седмица – загубата с 0:1 в четвъртфиналите за Купата на България и нулевото реми за първенството.

„Това беше важен мач (визира шампионатния сблъсък – б.р.), имаше много напрежение”, сподели бившият страж на Ботафого. „Наистина се радвам, че стартирахме добре в него. Знаехме, че ще е трудно и ще има много битка. ЦСКА имаше шансове да отбележи, но аз знаех, че трябва да съм внимателен и фокусиран. За щастие успях да направя две спасявания в началото и това ми вдъхна увереност. Важното е, че останахме на върха в класирането.”

„Щастлив съм в Лудогорец, моето семейство – също. Искам да подновя договора си, за да продължа да помагам на отбора. Надявам се всичко да бъде разрешено възможно най-скоро”, допълни Ренан.