С шестима юноши и общо петима вратари замина днес Лудогорец за втория си подготвителен лагер в Австрия преди старта на новото първенство.

Внушителна е бройката на вратарите, които взе със себе си Пауло Аутуори. Освен двамата титуляри от миналата година Хорхе Броун и Ренан дос Сантос, в групата е и Владо Стоянов, който обаче е в процес на възстановяване след тежката травма.

Бразилецът Ренан също все още не тренира нарвно с останалите си съотборници, тъй като през лятото претърпя лека операция. Поради тази причина с отбора тръгнаха младежкият национал Даниел Наумов, който миналия сезон бе преотстъпен на Верея, и Дамян Дамянов, който пък пази в последния шампионатен двубой срещу Ботев.

С отбора потеглиха още четирима юноши освен Наумов и Дамянов - Светослав Ковачев, брат му Лъчезар Ковачев, Доминик Янков и Ивайло Климентов. За двама от тях вече е ясно, че през новия сезон ще играят в отбори от Първа лига като преотстъпени, но бразилският главен мениджър на Лудогорец е държал те да изкарат цялата подготовка с Лудогорец, а едва след това да се присъединят към новите си отбори. Ивайло Климентов ще играе за Витоша Бистрица, а Светослав Ковачев ще защитава цветовете на Дунав Русе.

Първата контрола на Лудогорец в Австрия ще бъде на 20 юни срещу местния Вакер Инсбрук. Мачът ще се играе на стадиона в градчето Йембах. Следват проверки срещу Карабах (град Косен), Ахмат (Йембах), националния отбор на Сирия (Залцбург) и Йънг Бойс (Фюген). Отборът се прибира в България на 1 юли по обяд с редовен полет от Мюнхен до София.