След отпадането от Милан в Лига Европа и при по-ранното отпадане от турнира за Купата на България Лудогорец се концентрира единствено в първeнството. 

В късния следобед в понеделник Лудогорец гостува на Ботев в последен мач от 22-ия кръг. Двубоят е от 17.30 ч. и можете да го проследите В Gong.bg, както и с картина по DIEMA SPORT и PLAY DIEMА XTRA, а също и на честотите на Дарик радио.

А в Първа лига се открива страхотен шанс за шампионите да се утвърдят на челната позиция. Ако победят в Коматево днес, те ще дръпнат с три точки на преследвача ЦСКА, който се издъни малко очаквано у дома срещу Черно море. 

"Червените" тръгнаха с голямата кошница напролет и се самопровъзгласиха за единствения реален конкурент на "орлите" за първото място. Но след като спукаха гуми на "Армията",  евентуалното дръпване с по-солиден аванс пред тях може да осигури по-спокоен завършек на редовния сезон за лидерите.

А това определено е нещо, което Херо и компания искат преди трудните плейофи, които предстоят. Особено като се има предвид и жестоката конкуренция на всички подгласници в Топ 6. 

Иначе двата отбора направиха трансферни рокади помежду си. Ботев си върна Жоао Пауло, като същевременно Цветомир Панов премина при шампионите. Пауло обаче е преотстъпен и няма право да играе срещу Лудогорец.

В състава на разградчани на линия е Клаудиу Кешеру, докато Натанаел е наказан, а Лукас Саша е контузен.

Двата тима обаче се очертава да играят в много тежки условия на терена в Коматево. Над цяла България валя обилен сняг, а температурите са изключително ниски в края на зимата и атмосферните условия ще са истинско изпитание за звездите и на Лудогорец, и на Ботев.