Отборът на Черно море приема Лудогорец в двубой от 31-ия кръг на Първа лига, Първа шестица.

Двубоят е от 18.15 часа.

Можете да следите развитието на срещата минута по минута в GONG.BG.

Също така можете да гледате пряко мача по телевизия DIEMA SPORT и в онлайн платформата PLAY DIEMA XTRA, както и да го слушате по Дарик радио.

Шампионите ще се впуснат в търсене на нови 3 точки, тъй като продължават защитата на титлата си.

Лудогорец е лидер във временното класиране в Първа лига със 70 точки. Вторият ЦСКА е с пет по малко 65. Черно море пък е последен в Първата шестица с 45 точки в актива си към момента.

В предишния кръг Лудогорец се справи с Ботев Пловдив, а варненци загубиха гостуването си в Стара Загора на Берое.

В лагера на Черно море контузени са Георги Божилов и Цветомир Панов, а пов въпрос са Аристот Ндонгала и Мартин Минчев. Мирослав Енчев пък е наказан. Треньорът Илиан Илиев отрече за раздяла с Юго Кононго и Йоаким Балми, като за бъдещето на футболистите ще се решава в края на сезона.

В тима на Лудогорец след наказание се завръща Козмин Моци, а Клаудиу Кешеру е възстановен. Владислав Стоянов пък продължава възстановяването си. Лудогорец си хареса бек и крило от Холандия, а вече се разбра, че вратарят Ренан ще бъде продаден през лятото. Неговият контрактът му е до края на календарната 2019-а година.

Още любопитни факти преди мача:

Черно море

- е последният отбор, успял да победи Лудогорец в първенството – 1:0 на „Тича” на 23 февруари т.г., след това разградчани записаха 5 победи и 2 равенства.

- при загубата си с 0:1 в предишното си домакинство в 28-ия кръг срещу Левски допусна първи гол на „Тича” през сезона срещу някой от отборите, намерили място в първата шестица на втората фаза от първенството.

- Патрик Андраде е единственият футболист на моряците, който съумя да се разпише в мачовете от плейофната фаза – бе точен на два пъти за победата над Ботев Пд с 2:0. Двете асистенции пък бяха на един и същи играч – Аристот Ндонгала.

Лудогорец

- Георги Терзиев е пред своя 150-и мач в Първа лига. Дебютът ме бе за бургаския Черноморец на 29 август 2009 г. при домакинския успех с 3:0 над Спортист Своге. Защитникът има 1 гол в Първа лига (срещу Берое) и 1 попадение в групите на Шампионската лига (срещу Ливърпул).

- Светослав Дяков ще стане едва вторият играч на разградчани след Марселиньо, записал 200 мача за лудогорци в Първа лига, а още 4 срещи му остават, за да закръгли на 350 участията си в елита.

- след последното си гостуване на моряците не допусна нито един гол във вратата си. Серията продължава вече 707 игрови минути, от които 437 са на сметката на стража Пламен Илиев, а 270 - на бразилеца Ренан.

Баланс

В Първа лига: 22 мача, 3 победи за Черно море, 5 равенства, 14 победи за Лудогорец, голова разлика 42-18 за Лудогорец.

Черно море като домакин: 11 мача, 2 победи за Черно море, 2 равенства, 7 победи за Лудогорец, голова разлика 18-9 за Лудогорец.