Нападателят на Лудогорец Якуб Швиерчок прие своята награда за Играч на мача с думите, че за него няма разлика дали започва като титуляр или на пейката. Полският футболист трябваше да влиза по необходимост след травмата на водещия реализатор в редиците на разградчани Клаудиу Кешеру и се отплати за доверието с два гола при 3:0 над Ботев Пловдив.

С победата Лудогорец събра 70 точки на върха в класирането на Първа лига и вече води с 5 пред ЦСКА, който по-рано днес стигна само до 0:0 в дербито срещу Левски. 26-годишният Швиерчок, който се появи в игра срещу Ботев след само 22 минути, беше повече от доволен, че разликата спрямо най-близкия преследвач се е увеличила.

„Благодаря за наградата. Получи се много добре, защото вече знаем колко точки преднина имаме пред ЦСКА. След равенството между тях и Левски това беше много добра новина. Свършихме си работата”, коментира таранът, който вече има 7 гола през този сезон.

„Не се бях фокусирал върху това, че почвам като резерва. За мен няма разлика дали съм титуляр или не. Концентриран съм върху това да си свърша работата. Давам най-доброто от себе си. Не искам да броя головете си, не искам да давам прогнози. ЗА мен най-важното е това, което предстои.”

„Знаехме резултата от мача по-рано, но за нас беше важно да се концентрираме върху нашето представяне. Ние така или иначе си бяхме на първото място. Единствено трябваше да си свършим работата”, допълни Швиерчок.