Българският национал в редиците на Карабах – Симеон Славчев, разкри своите впечатления от контролата срещу родния първенец Лудогорец. Разградчани надиграха тима от Азербайджан с 2:0, а според Славчев, който игра през втората част, „орлите” са показали много добро ниво.

„Качествен двубой, победиха ни с 2:0, но не това е най-важното. Това беше първа проверка за нашия тим. Получи се добре. Важното е да трупаме физически сили. Имаме три контроли да изиграем до първия официален мач, който е квалификация за Шампионската лига”, коментира 25-годишният софиянец.

„Нормално е да играем с желание. Всеки иска да се пребори за място в единадесеторката. Всеки се раздава на максимум. Получи се мач с хубави футболни стойности, не беше само джаскане.”

„Силно ниво показа Лудогорец. Неслучайно са шампиони. Имат силни футболисти и стройна организация на играта.”

„Целите са високи – влизане в групите на Шампионска лига, ако не минимум в Лига Европа. Имаме добра организация в клуба. Нормално е да се очакват резултати.”

„В чужбина съм, доволен съм, щастлив съм. Боря се за името ми да бъде все по-престижно в Европа. Имах възможността да се докосна до Спортинг и Болтън, но някак не успях да се затвърдя там. Неуспешни моменти за мен. Сега не мисля за трансфер в момента, изцяло съм фокусиран върху това да играя добре, да представям на ниво Карабах и моето име”, добави още Славчев.