Наставникът на Лудогорец Стойчо Стоев бе повече от доволен след големия успех на отбора му с 3:0 като домакин на Ботев Пловдив. Треньорът призна, че е очаквал по-сериозна съпротива от съперника, ала донякъде е било обяснимо нивото на Ботев, който има „наум” за мача за Купата на България, който му предстои.

„Днес бяхме по-силният тим през първото полувреме най-вече. Имаше настроение и създадохме остри нападения. Целта бяха да са повече, но очаквах да ни е по-труден мача. Ботев е балансиран отбор, но и те имат едно на ум за Купата на България. Затрудниха ни все пак до някаква степен. През втората част пък за нас беше едно добро продължение на първото полувреме. Имахме ситуации, но не съумяхме. Тогава дойде позиционен футбол от наша страна и не много острота в атаката. Когато водиш с 2:0, е приемливо, тъй като резултатът е задоволяващ”, започна той.

„Доволен съм от последните резултати на отбора, тъй като ни липсваха головете преди мача с Левски. Последните два мача вкарахме пет гола, имаме нужда да играем по този начин. Всеки футболист, когато не вкара в поредица от мачове, е нормално да не се чувства уверен на терена. Затова са нужни тези победи, тъй като са с добро цифрово изражение”, акцентира Стойчо Стоев.

„Донякъде сме спокойни с петточковата преднина, но имаме много сериозни мачове. Сега имаме три поредни гостувания, които няма да са лесни, но активът ти дава малко по-голямо спокойствие, но зависи от нас всичко. Трябва да изиграем предстоящите мачове на ниво и да дойде моментът, в който ще бъдем изключително спокойни”, продължи треньорът на седемкратния шампион у нас.

„Можем да подобрим нивото и това не са празни думи от моя страна. Надявам се следващите мачове да покажем още по-добро лице. Имаме качествени футболисти и всеки мач трябва да показваме класата си. Показвайки я, ще дойдат по-лесно победите”, завърши Стойчо Стоев.