За рекорден седми път реферът Ивайло Стоянов ще ръководи дербито между Левски и Лудогорец. Става въпрос за мачовете, както за първенството, така и за Купата на България между двата водещи отбора.

Интересното е, че при него силите досега са абсолютно изравнени. "Сините" са записали две победи над разградчани, две са и равенствата, съответно и два пъти "орлите" са постигали крайния успех в битките. Головата разлика е 5:3 в полза на шампионите. 

Успехите на Левски са на 29 април 2015 г. във втория полуфинал за Купата на България с 1:0, с което столичани се класираха за финала, както и на 13 август 2016 г., когато също надделяха с 1:0. Интересното е, че и двата пъти победите дойдоха в продължението на редовното време. 

Лудогорец бие при Стоянов през септември 2013 г., както и на 1 август 2015 г. Хиксовете са от октомври 2015 г. и 14 април 2017 г. Интересно е, че от две години един от водещите родни арбитри не е ръководил това голямо дерби. 

Иначе след петричкия рефер, най-много назначения за Левски - Лудогорец има Николай Йорданов - 4. Георги Йорданов, Станислав Тодоров, Никола Попов и Георги Кабаков имат по 3 дербита и са следващите по брой ръководени мачове.