Българският треньор Стойчо Младенов направи интересно изказване по повод коментираното име за нов собственик на Левски – Васил Божков, с когото работи заедно в ЦСКА.

Младенов говори и за ситуацията в ЦСКА, макар и да се въздържаше от подробни коментири.

Стойчо Младенов имал разговори за връщане в ЦСКА: Парите за емблемата не са на вятъра

„Разбира се, че ЦСКА с нов треньор от лятото, трябваше му време да се ориентира в обстановката. Това време му се даде и сега трябва да видим ЦСКА в много по-добро лице и като изпълнители, и като визия, и като стил. Във всяко едно отношение ЦСКА трябва да подобри. Не става въпрос да оправдания. Това е един голям стрес, голямо напрежение. Всеки треньор попаднал в ЦСКА трябва да удържа на напрежението и да взима важни решения. Не всеки е способен на това”, каза Младенов пред Канал 3.

Попитан какво липсва на ЦСКА, за да настигне Лудогорец, Стойчо Младенов заяви: „Не знам, не мога да ви кажа какво му липсва. Не съм човекът, който да казва и да дава акъл. Ако някога отново заработя в ЦСКА, ще ви кажа какво мисля и какво трябва да се направи, за достигне Лудогорец в развитието си. Петричев каза много мъдро – елате вие при нас, а не ние да слизаме при вас. Почти всички клубове в България изоставаме от Лудогорец.

А попитан за двата разговора, които разкри, че е имал за завръщане в ЦСКА и защо е отказал, Стойчо Младенов репликира, че не е ставало дума за конкретни предложения: „Не съм такъв, който да откаже. Божа работа, нищо не мога да ви кажа. Може да е близко, може да е далечно.”

По темата за коментираното име за нов силен човек в Левски, Стойчо Младенов отговори: „Не мога да коментирам, аз не знам такова нещо. Само чета, че Васил Божков става новият собствени За него могада кажа само суперлативи. Това е човек, който ми даде тласък в развитието като треньор. Коректен и точен човек. Човек, който видях с какво майсторство ръководи част от своя бизнес. Защото ЦСКА беше перо от неговия бизнес. Екипът, с който бе обграден - перфектни хора. Какво мислят левскарите не ме интересува, аз говоря за Васил Божков.”

За ситуацията в българския шампионат, Стойчо Младенов коментира: „Не виждам някаква промяна да настъпи. Не виждам, въпреки че Лудогорец свалиха много от своето ниво. Мисля, че ЦСКА е най-близо, с няколко попълнения тази година да пребори Лудогорец. Но с промените, които настъпват в ЦСКА и продажбата на определени футболисти, правя крачка назад в разсъжденията си.”

Младенов се изказа топло и за отишлия си наскоро Иван Вуцов. „Как да ви кажа, това е моят футболен баща. Един човек, от когото се учех и попивах всичко. Той ми даде възможност край него не само да израствам като играч и след това като треньор, но и да се възпитавам от това, което виждах в негово лице. Намираше най-точния подход да достигне до душата на всеки човек”, заяви Стойчо Младенов.