Стойчо Стоев се превърна в треньора с най-много победи на „Герена“ срещу Левски.

След двубоя Стоев заяви, че успехът е изключително важен, защото в отбора е имало напрежение. Той също така каза, че играчите трябва да бъдат още по-уверени.

„Трудно е да се каже къде Лудогорец надигра Левски. Беше важно да спечелим този мач. От тази гледна точка на мача бе много важен. Футболистите имат спортно-техническите качества. Сега остава да бъдат и по-уверени. Всичко с времето си“, коментира Стоев.

„Ясно е, че за два дни няма как да променя нещо в глобален мащаб. Важно бе да променя мисленето на играчите.“

„Имахме преди гола ситуации, които можеха да ни помогнат да се чувстваме по-уютно на терена. Важно е, че съумяхме да победим. За мен е важно отборът да побеждава.“

„Лесно е да кажа, че след една победа съм очаквал Левски да играе по този начин. Левски оказа сериозен отбор. Вдигнали са нивото и имат по-класни футболисти. Успяхме да неутрализираме ситуациите пред нашата врата. Мисля, че се справихме. Аз съм доволен от абсолютно всички футболисти, защото си личеше, че се бореха за победата от 1 до 90 минута“, добави наставникът на Лудогорец.

„С почти всички футболисти имах разговор. Някои ги познавам от предишния си престой, други са нови футболисти. За мен бе важно да разбера тяхното мислене и те моето. Също така по някакъв начин да ги убедя в това, което трябваше да се случи в мача срещу Левски“, продължи той.

„Аз съм перфекционист и искам да надградим. Това ще бъде основната насока. Да играем още по-добре и да ликуваме накрая на шампионата. Няма да е лесно. Има много сериозни отбори в българското първенство“, допълни наставникът на българския шампион.

„Имаше напрежение. Аз го видях още от първия ден на тренировките. Това е едно явление. Когато си свикнал да си постоянно на върха, а се съберат три мача, които не са толкова добри, нормално е да започнеш да чувстваш неувереност и да ти минава през главата мисълта за мога ли – не мога ли. Казах им, че трябва да излязат уверени и по-спокойни. Имам доста разнороден щаб от треньори, които са основно чужденци. Единствено Тони Здравков и Здравко Здравков са българи“, каза още Стойчо Стоев.