Старши треньорът на Лудогорец Стойчо Стоев прие много спокойно фактът, че и преследвачът ЦСКА спечели своя мач от предпоследния кръг на Първа лига, с което остави интригата жива до последно.

В Пловдив шампионите надиграха Ботев Пловдив с 2:0, а по същото време „червените” победиха Левски със същия резултат на Националния стадион „Васил Левски”. Така разградчани продължават да имат аванс от само една точка на върха и ще търсят задължителна победа над Черно море у дома в петък. ЦСКА пък е домакин именно срещу Ботев Пловдив.

„Щеше да е прекрасно (ако Лудогорец днес беше станал шампион за 8-и път – б.р.), но не всичко се получава, както ти се ще. Аз вътрешно бях убеден, че в последния кръг ще се реши. Аз акцентирах и на това в разбора – трябва да гледаме себе си и да побеждаваме. Ако го направим, ще сме шампиони. В такива мачове се показват шампионски дух и характер”, заяви Стоев.

„ЦСКА вкара първия гол в средата на второто полувреме, мисля, не мога да си позволя да разсъждавам върху това. Ако беше в последната минута, щях да съм разочарован, естествено.”

„Ние сме длъжни да постигнем тази победа в Разград. Със сигурност няма да е лесно. Пред нашата публика трябва да направим всичко. Черно море е неудобен съперник, наистина, но не говорим за това – става дума за шампионски мач.”

„Ботев Пловдив има изграден стил на игра, играят хубав футбол. Какво да кажа? При тях може би се отразява това, че не станаха носител на Купата. В никакъв случай не мога да кажа, че лесно се постигнали победата над Ботев днес”, каза още Стоев.

„Хубавото е, че изпуснатата дузпа по никакъв начин не наруши психологическото ни равновесие. Дори след втория гол създадохме още атаки, с които можеше да стигнем до още едно попадение.”

„Нямах време да мисля за каквото и да е при пропуска на Моци от дузпата. Ако си бях помислил, че късметът не е наша страна, това щеше да се отрази на футболистите. Дузпата мисля, че беше към края на първото полувреме. Трябваше да останем концентрирани, за да компенсираме пропуска. Радващото е, че се получи.”

„Напрежението беше изключително голямо. В доста мачове изпуснахме немалко точки, които ако ги бяхме взели, щеше да ни е по-спокойно. Хубавото е, че момчетата се събраха. Големите футболисти се „събират” в големите двубои. Това е разковничето. Срещу Черно море ще подходим по същия начин, а играчите го знаят. Така се прави, за да сме шампиони. Няма да е леко и в последния мач. Черно море в никакъв случай няма да отпишат мача, ще дойдат мобилизирани. Ние сме отбор с достатъчно качество, за да разчитаме на себе си. Трябва ние да си решим първенството, не да чакаме други да ни го решат.”

„Въобще не бива да мислим за мача на ЦСКА. Той е такъв, че е без значение. Нормално е – ЦСКА иска да бъде шампион, стигнаха до победа днес. По-важно е да акцентираме върху нашата игра. Съумявайки да го направим това, изглеждахме по-добре.”