ЦСКА - Лудогорец. Това е мачът на сезона в Първа лига. Директен двубой, който може да предопредели изхода в битката за шампионската титла.

И двата тима допуснаха грешки през сезона, но разградчани все пак имат предимството да са лидери. Шампионите водят с три точки 4 кръга преди края. Лудогорец стигна до късен изравнителен гол срещу Берое (1:1) в последния шампионатен рунд.

ЦСКА се възползва от ремито и победи Черно море (3:1). В деня преди срещата събитията ескалираха до червено, след като Любослав Пенев напусна своя пост, а след това дойдоха и размените на иронични публикации в социалните мрежи от негова страна, както и от тази на ръководството на клуба.

Стойчо Стоев: Предстои ни шампионски мач с ЦСКА, много важен

Положението трябваше да спасяват помощникът на Пенев Добромир Митов, както и консултантите Люпко Петрович и Димитър Пенев. Тимът ще бъде мотивиран и от факта, че ще изиграе 800-ия си шампионатен мач на „Армията” от 16 март 1950 г. насам, в досегашните е записал 660 победи, 97 ремита и само 42 загуби.

Дотук през сезона ЦСКА и Лудогорец се срещнаха 4 пъти. През август "орлите" спечелиха с 1:0 у дома. В ответния двубой в София приключи при 1:1. Последният шампионатен сблъсък - в Разград, завърши при 0:0. ЦСКА успя да елиминира Лудогорец в турнира за Купата на България (1:0) в 1/4-финална среща.

Стойчо Стоев обаче има две победи на „Армията” с разградчани – 2:0 на 10 ноември 2013 г. и 1:0 на 26 март 2014 г. Само двама треньори в историята имат по 3 успеха в Борисовата градина – Венцислав Ангелов и Любомир Ангелов-Старото.

„По какъвто и начин да подходи ЦСКА, по-важен ще бъде нашият подход и да неутрализираме техните силни страни, които знаем добре. И да използваме потенциала си”, сподели Стойчо Стоев.

Люпко разкри "тайните" си

От щаба на „червените” Люпко Петркович коментира: "Четири кръга преди края ЦСКА има шанс да е шампион, това не е било скоро. Лудогорец винаги имаше титлата 5-6-7 кръга преди края. Ако спечелим сега, после още три победи и печелим титлата. Това е крачка напред, а не назад. Успех е единствено като се спечели титлата."

Мачът от 33-ия кръг на Първа лига ще се изпъчва по DIEMA SPORT, PLAY DIEMA XTRA и минута по минута в GONG.BG. Първият съдийски сигнал ще бъде даден в 20.15 часа.

Десподов надъхва "червените" от Италия: ЦСКА не се предава никога!