Наставникът на Лудогорец Антони Здравков по никакъв начин не очаква да види подценяване от своите момчета спрямо Верея, който ще бъде първият съперник за шампионите при подновяването на първенството в Първа лига. Старши треньорът на разградчани не счита за успокоение аванса от 6 точки пред втория ЦСКА, а по-скоро за стимул отборът да се върне към познатия атрактивен футбол.

„Мисля, че няма да кажа нищо ново в сравнение с това, което сме си говорили след всеки един мач и когато сте задавали своите въпроси. Отборът продължава да мисли и да следва своите цели – задържане на първото място в първенството, да търсим спечелване Купата на България и съответно тимът да покаже игри, които ще се харесат на всички, които ни гледат”, каза Здравков.

Лудогорец призна за засечка с Натанаел

„По принцип съм човек на реалността. Никога не мисля за вчера, а винаги за днес и за утре. Смятам, че отборът през пролетния полусезон трябва да покаже малко по-атрактивен футбол. Това в никакъв случай не бива да е за сметка на резултатите, на точките. Винаги трябва да търсим сигурността, което е нещо много важно за всеки уважаващ себе си отбор. Футболен клуб Лудогорец е един лидер, един победител. Това ни поставя в ситуация, при която трябва да търсим и атрактивна игра, и добрите резултати.”

„Смятам, че всички съперници са достойни за уважение. Всеки от тях има своите достойнства. Ние трябва да уважаваме опонентите, ако искаме да бъдем уважавани. Не бива да пренебрегваме нито един футболен клуб, нито едно име в родния футбол. Това означава, че нашият тим ще излиза максимално концентриран и амбициран да печели всичките си двубои. Програмата е такава, каквато е. Дали в завършващата част от предния полусезон, дали сега – за мен тя е еднаква. Точките при победа винаги са три.”

Шампионът на България представи Дейвид

54-годишният Здравков предпочете да остане умерен при молба да коментира процесите при основните конкуренти – ЦСКА и Левски.

„При всички положения процесите в Левски и ЦСКА ще мотивират и публика, и футболисти. За мен е по-важно ние как ще изглеждаме и ние как ще играем. Ние сме лидерите и трябва да затвърдим тази позиция.”

„При всички положения съперниците няма да позволят всичко да приключи рано-рано. Имаме аванс от 6 точки (пред втория ЦСКА – б.р.). Не трябва да лежим на него, не трябва да чакаме другите да бъркат, а ние - когато спечелим. Напротив – трябва да търсим победата във всеки мач, отборът да се представя максимално добре на терена. Тези 6 точки не ни дават спокойствие, тъкмо обратното – дават ни стимул на терена да изглеждаме така, както аз искам.”

На финала специалистът демонстрира задоволство от извършената до този момент зимна селекция.

„Смятам, че хората, които дойдоха в отбора, са футболисти, които могат и знаят да играят футбол. Това е много важно. Освен това имат самочувствие и други качества. И Пламен Илиев, и Адриан Попа са доказани имена. Серкан Юсеин и Дейвид са по-млади футболисти, които тепърва ще трупат опит. Надявам се да покажат същата нагласа, каквато притежават. Искам да се отпуснат и да играят футбол така, както могат. Мисля, че ще оправдаят доверието”, завърши Здравков.