Трансфер на румънския нападател Клаудиу Кешеру от Лудогорец в гръцкия ПАОК (Солун) все още може да се осъществи най-вече заради желанието на старши треньора на гръцкия тим Разван Луческу, но и заради продажбата на актуалния голмайстор Александър Прийович.

28-годишният Прийович вече е играч на Ал Итихад от Саудитска Арабия срещу 6 милиона евро. При това положение ПАОК ще търси нов нападател.

"Има интерес от известно време. Вече година, година и половина.  Има дискусии, които ще продължат или ще спрат в някакъв момент. Да, има някои разговори но не мога да ви кажа повече", коментира самият Клаудиу Кешеру пред Тelekom Sport.

Източници около гръцкия клуб обаче смятат, че страните трудно ще постигнат съгласие заради много фактори. От една страна Кешеру е вече на 32 години и следващ трансфер от ПАОК е малко вероятен. Другата причина е, че заплатата му в българския шампион Лудогорец е близо и до тавана на заплатите в ПАОК, и едва ли ще му направят някакво кой знае колко атрактивно предложение.

Плюс за такава сделка е наличието на румънски треньор, което би гарантирало максимално бързото навлизане на голмайстора на българското първенство за черно-белите, които са лидери в класирането.

ПАОК води с 41 точки, следван от Олимпиакос с 33 и Атромитос с 29.

Вторият полусезон в гръцкото първенство стартира на 19-и януари, а ПАОК приема Паниониос. /БТА