Едно от най-големите и уважавани германски издания "Дер Щандард" направи интересно сравнение при обзора си на шампионските титли в европейските шампионати. Те сравниха боса на Лудогорец Кирил Домусчиев с някои от най-големите футболни меценати, като Дитрих Матешиц и Дитмар Хоп. 

Първият налива огромни суми в австрийския Залцбург, а неговите компании имат участие и в представителя на Бундеслигата РБ Лайпциг. Колкото до втория, той стои зад феномена Хофенхайм, който извървя пътя от селските групи в Германия до Шампионската лига. 

Изданието анализира успехите на родния първенец от 2012 г. насам и осемте поредни титли и отбелязва огромната роля на Домусчиев за тях. И не само - посочват се и поредицата успешни представяния на тима в европейските клубни турнири. 

Германците обръщат сериозно внимание и на факта, че Лудогорец е един от само двата отбора, който при първия си изобщо сезон в елита успява да направи домашен требъл - титла, купа и суперкупа на страната си. Досега това е постигал още само естонският Левадия Талин.