Футболистите на Стяуа Флорин Танасе и Флорин Коман попадат в трансферните планове на Лудогорец, информира румънското издание „Fanatik“. Президентът на румънския гранд Джиджи Бекали призна, че води преговори с “голям отбор“, на който да продаде двамата футболисти.

Бекали не разкри името на отбора, с който преговаря, но в Румъния са убедени, че става въпрос за Лудогорец. До сделка обаче няма да се стигне лесно, защото двамата национали струват скъпо.

През лятото Бекали беше ядосан на Коман, известен в родината си като румънския Мбапе, и открито заяви, че иска да го продаде. 

"Вече не вярвам в него. Ако някой ми предложи 3 милиона евро, веднага го пускам", отсече ексцентричният собственик на Стяуа.  

Година по-рано той плати 2 милиона евро на Виторул Констанца за талантливия бързак и вписа в договора му откупна клауза на стойност 200 милиона евро като потвърждение на думите си, че смята Коман за талант от класата на Килиан Мбапе, който току-що бе преминал от Монако в Пари Сен Жермен.

Според пресата в северната ни съседка, сделката между Лудогорец и Стяуа е пропаднала, защото българите са се забавили да изпратят конкретно предложение.

Сега Бекали бил склонен отново да седне на масата за преговори. Той иска за двете си звезди общо 7 милиона евро - 3 милиона за Коман и 4 милиона за Танасе. Естествено, това са суми за пред медиите и в действителност президентът на Стяуа ще се съгласи и на значително по-ниска оферта.

В момента в Лудогорец има трима румънци - голмайсторът Клаудиу Кешеру, Козмин Моци и Драгош Григоре. Последният беше привлечен през лятото с огромни надежди, но още не е дебютирал заради контузия. В тима е и халфът Мей Малангу, който бе купен от Динамо Букурещ, но има само три мача в Първа лига и два в Лига Европа.

През септември спряган за трансфер в Лудогорец бе друг румънски футболист - Александру Йонуц от Клуж, а преди няколко дни медиите в северната ни съседка писаха за интерес от страна на българския шампион към френското крило Жюлиен Бег от Астра Гюргево. 

Лудогорец за пореден път ще надцака Стяуа, сега за крило

Лудогорец е близо до подпис с румънски халф