Един от асовете на Лудогорец Вандерсон даде интервю пред Дарик радио преди двубоя с „червените“ в събота.

Южноамериканецът е сред основните футболисти на шампионите и представянето му е много важно за облика на тима.

Ето какво сподели пред Спортно шоу Гонг бразилецът:

- Мисля, че ни очаква много труден мач. ЦСКА е силен отбор и не случайно е на три точки зад нас. Мотивацията ни е много голяма, защото знаем, че мачът е решителен. Победа в този мач може да ни даде огромни шансове да станем шампиони. Много сме мотивирани, защото знаем, че съперникът е труден. Фокусирани сме на 100% за мача срещу ЦСКА.

-Този мач е финал за титлата или не?

- Мисля, че е точно такъв мач. След него остават още три двубоя. Този мач е ключов и най-важен. Сметките показват, че ако победим ЦСКА отваряме преднина от 6 точки. После само с една победа ставаме шампиони. Мачът е важен за нашата цел да вземем титлата.

-Кой е фаворитът този път?

- Смятам, че няма фаворит в мача. За мен винаги фаворит е Лудогорец. Става дума за два силни отбора. Те в момента изживяват един добър момент. Мисля, че мачът ще спечели този, който иска да повече да стане шампион.

- Какво е вашето мнение за отбора на ЦСКА?

- Както вече казах те са много силни, а в момента изживяват добър момент. Сложен отбор са, а и имат силен реализатор. Тези, които излязат на терена трябва да играят много силно и да дадат 100 % от себе си, за да вземем победата.

- Защо Лудогорец не играе като в предишните сезони?

- В Лудогорец станаха доста промени. Много се махнаха от отбора. Станаха много промени в щаба, много пъти се сменяха треньорите. Такива промени изискват време. Моментът е труден, но аз съм сигурен, че всичко ще си дойде на мястото и ще е нормално. 

- Мнението ви за завърналия се треньор Стойчо Стоев?

- Той беше моят треньор, когато пристигнах тук. Нямах много време да работя тогава с него. Той е умен треньор. Той е ставал шампион с нас. Лесно се включи в групата, защото ни познава добре. Бързо се интегрира и ни мотивира за всеки мач. Ние седем години сме шампиони и той ни държи фокусирани, за да го постигнем отново.

- Искате ли да направите трансфер през лятото или предпочитате да останете в Разград?

- Човек никога не знае нищо. Така е и с нас футболистите. Имам договор за още една година с клуба. Ако Лудогорец не ми предложи нов договор ще изпълня сегашния си контракт и после ще видим. Сега мисля само за мача с ЦСКА и въобще за оставащите 4 мача до края на сезона.