Отборът на Лудогорец гостува на Верея в двубой от 32-ия кръг на Първа лига, Първа шестица. Лудогорец е лидер с 81 точки и е на път да спечели седмата си поредна шампионска титла, а Верея е шести с 36 точки в актива си.

Мачът е в петък, 27-и април от 20 часа.

Можете да следите развитието му минута по минута в GONG.BG.

Също така можете да го гледате в GONG PLAY и PLAY DIEMA XTRA, както и по телевизия DIEMA SPORT.

В лагера на домакините от Верея с наказание е Юлис Ндонг, а Хюсеин Сюлеймани тренира с отбора, ноне попадна в групата в последния шампионатен мач на старозагорци.

Верея е последният отбор, успял да вземе точки на лидера Лудогорец – с победата си с 2:1 на 30 ноември 2017 г. Оттогава насетне старозагорци спечелиха едва 7, а разградчани – пълния комплект от 39 точки.

Сегашният наставник на старозагорци Елиаш бе първият футболист на тима, успял да се разпише във вратата на Лудогорец – от дузпа при домакинската загуба с 1:5 на 23 септември 2016 г. Откакто пое поста обаче бразилецът не се е появявал в игра – вече 4 мача.

Все още няма футболист, който да е вкарал двуцифрен брой голове за Верея в елита. Най-близо е Георги Андонов с 9 попадения за тима в двата му сезона в Първа лига

При успех в двубоя с Верея тимът на Лудогорец ще изравни историческия рекорд в Първа лига за най-голям брой поредни победи – 14, притежание на Левски от периода 3 април – 19 септември 2004 година.

Също така, ако успее да надвие домакините отборът на Лудогорец ще изравни рекорда за най-много победи в рамките на едно първенство – 27, притежание също на Левски от 2001/02 г., когато сините изиграха 36 двубоя. Лудогорец вече подобри клубния си рекорд от 25 победи през 2013/14 и 2016/17 г.

Още един любопитен факт преди срещата Верея – Лудогорец е, че Якуб Швиерчок се разписа във всеки от последните си 4 мача за лудогорци, в първите 3 от тях влизаше неизменно като резерва и като жокер отбеляза 5 попадения, в миналия кръг срещу Ботев Пд полякът за първи път изкара пълни 90 минути на терена.