Новият треньор на вратарите в Лудогорец Здравко Здравков не е обмислял дълго време предложението на шампионите – напротив – решението да приеме офертата на шампионите е било взето много бързо.

Фози говори пред NOVA за бъдещето си в клуба, както и за това на вратарите.

„Първо, договорът ми с китайския клуб изтече, след това дойде предложението от най-добрия отбор в България и не съм се замислял какво трябва да бъде решението ми. Нормално е в най-добрия клуб да има организация на топ ниво. Все още не съм се видял с моите играчи. Тук има едно младо момче, но аржентинецът и бразилецът ще се присъединят към нас в Турция. Очакванията са ми да имаме добри резултати“, сподели Здравко Здравков.

Ренан дос Сантос и Хорхе Брун ще се присъединят към тима в Турция, където отборът ще се подготвя до 3 февруари. Всички 6 контроли ще бъдат предавани в каналите на DIEMA XTRA.

„С Владо Стоянов се чух вчера, предстои му операция. Надявам се до 4-5 месеца да бъде на разположение. Все още е рано да се коментира каквото и да е, защото се усложниха много нещата. Вероятно лятото ще може да се коментира и неговото състояние.“

Лудогорец замина без двама вратари, но с новия треньор на вратарите

„Да, малко е неясна ситуацията около вратарите, но ще тренираме и ще се напаснем. Може да се случват много неща до началото на шампионата. Тук моите моите предшественици, на моя пост, имаше прекрасни специалисти, намирам всичко на много добро ниво. Надявам се, когато аз напускам след време да съм вдигнал стандартите още“, коментира още Фози.

„Няма формула, по която да се работи. При вратарите се изисква индивидуален подход, психология, добри тренировки, да се адаптират към модерния футбол. В такъв клуб се очакват резултатите. Смея да твърдя, че съм успешен треньор, дано да е така и да го докажа. В последните месеци коментарите са, че нивото на вратарите е занижено, така че може би някъде се бърка“, каза още Здравко Здравков.