Наставникът на Лудогорец Антони Здравков изрази мнение, че когато хората, които са го поканли в клуба, преценят, че не са доволни от работата му, ще има промяна. Разградчани направиха 1:1 с Ботев Пд в мача от 22-ия кръг на шампионата и така заредиха второ реми след подновяването на битката в Първа лига през пролетта. В предходния кръг „зелените“ завършиха при 0:0 с Верея.

„Не стояхме по най-добрия начин на терена през първото полувреме. Доста пропуски имаше в изнасянето на топката, в последния пас и завършващата фаза. Допуснахме противника да ни затвори при изнасянето на топката, бяхме доста статични. През втората част отбелязахме бърз гол. Промениха се доста неща, имаше доста ситуации за гол и в една ситуация, в която не трябваше да оставим сам човек зад гърба на Сисиньо, оставихме го, с малко късмет, няма значение, топката бе в нашата врата. До края се опитвахме да създадем ситуации, създадохме, но за пореден път изпуснахме“, започна Здравков пред DIEMA SPORT.

„Проблем не бих казал, че е пропускаме, а сериозен проблем, повече от проблем. Тъй като губиш 4 точки от два мача, а създаваш доста ситуации за гол. Никой не очаквал такова нещо. В първия мач не бяхме на ниво, а днес бяхме само една полувреме. Трябва по-често да си вкарваме головете и да бъдем по-организирани и да не допускаме ситуации. Допуснахме една, но във футбола и едно положение стига“.

Що се касае до Манолев, който ще подсили тима, Здравков обясни: „Определено Манолев е състезател, който би вкарал и свежест, като маниер на игра, и другото - той опитен играч, който в решаващи ситуации може да взима верни решения“.

„От утре индивидуални тренировки трябва да започне Юсеин с натоварване. До края на седмицата дано влезе в рабнотата на отбора. Дяков до две седмици няма да може да вземе участие“.

„Резултатите са водещи в треньорската професия. Резултатите от подготовката имам обяснение, няма обяснение сега в тези два двубоя, изпускат се много полопожения“, допълни специалистът.

Вчера възникнаха слухове, че бившият наставник на Левски Славиша Стоянович, може да замени Антони Здравков на „Лудогорец Арена“, запитан има ли напрежение в тази връзка, Здравков обясни: „При мен какво да нагнетява напрежението. В момента когато хората, които ме поканиха, преценят, че не са доволни, нормално е да има промяна. За мен не е важно дали ще остана начело на отбора, или не, а да работя така, че отборът да изглежда добре“.

На питане как ще подходят разградчани срещу Черно море идния уикенд, Здравков обясни: „Ще подходим с шампионски дух, ще търсим победата и ще искаме да спечелим“.