Наставникът на Лудогорец Антони Здравков прие със смесени чувства резултата в дербито с ЦСКА в София. Мачът завърши наравно 1:1, с което разградчани запазиха аванса си пред преследвачите, но пък дълго време водеха в резултата и това беше отчетено от специалиста.

"Чисто математически съм доволен от точката, защото запазихме аванса си. Но с оглед на показаното, заслужавахме победата. С нищо не показахме, че играем в София, владеехме топката. ЦСКА подходи дефанзивно, нямаха положения, имаха само центрирания и дълги топки", сподели Здравков пред DIEMA SPORT и продължи с анализа си.

"През второто полувреме допуснахме две неточности и допуснахме много красив гол, за което поздарвявам Десподов. Смятам, че можехме да спечелим трите точки, но допуснахме гол и тази точка ни идва добре", добави специалистът и разкри дали е бил изненадан от съперниковия щаб.

"Определено не очаквах включването на Антов, очаквах да играе Тиаго. Все пак те ни гонят да ни достигнат в актива. Но това си е решение на техния треньор. Но не бих казал, че бяхме изненадани", добави специалистът и коментира спорните ситуации в мача и съдийството.

"Според мен, изгонването на Сисиньо е съвсем резонно, заслужено изгонен. Не искам да коментирам ситуацията с Кешеру, нека хората във вашето студио да преценят. Според мен съдията се справи с напрежението, което му беше създадено преди мача", сподели още Здравков и говори за претенциите на съперника, че реферът Николай Йорданов даде първоначално само две минути продължение, макар да се играха над пет.

"Съдията е отсъдил две минути минимално време, а всички видяха, че се играха повече от пет минути. Негово право е да отсъди минимално време, а колко ще се играе, преценява той", заяви още Здравков и говори какви са целите пред тима му.

"Пред отбора стои като цел да затвърди позициите и да увеличи точковия аванс пред преследвачите. Гоним шампионската титла и не на последно място искаме да демонстрираме по-красив футбол", сподели още Здравков и накрая коментира ситуацията в тима.

"Имахме своите катаклизми в началото на първенството, продължава да се трупа умората. От юли месец насам играем сряда-събота. Но днес демонстрирахме класа, защото днес владяхме топката в 61% от времето", завърши треньорът на Лудогорец.