Старши треньорът на Лудогорец Антони Здравков говори при пробирането на тима от лагера в Турция. Специалистът обясни, че е доволен от свършената работа по време на зимната подготовка, но отбеляза, че не е удовлетворен от изиграните контроли. Наставникът изтъкна липсата на синхрон между отделните линии, а на питане на какво се дължи това, отвърна, че не може да каже и допълни, че „не е фризьор“.

По време на лагера в Белек шампионите имаха 6 спаринга. В тях те записаха 4 поражения и 2 победи. 

 „Доволен съм от лагера, от контролите – не. Не се получи синхронът между отделните линии да бъде повишен. Не се получи играта в последния момент на защитата. Имам предвид всички играчи, не конкретен футболист. Всички трябва да играят в защита. Не съм доволен определено. Аз имам конкретни виждания за това, определено отборът тренира по начин, по който не го е правил досега. Понесе тежки натоварвания. Доволен съм, че бяха на сто процента“, започна Здравков.

Запитан на какво отдава липсата на синхрон в защита, специалистът каза: „Не мога да ви отговоря, не съм фризьор“

„Лудогорец трябва да продължи да работи по този начин. Имаме 2 седмици до старта. Отборът ще бъде освежен и тимът ще изгражда така, както трябва във всеки мач за Купата и първенството“.

„Ако се появят нови играчи, добри и качествени, такива, които ще вдигнат нивото на клуба, нямаме против да ги провлечем“, обясни Здравков на питане за евентуални трансфери на „Лудогорец Арена“.

„За мен Пламен Илиев се включи добре - с ентусиазъм и желание. Той е доказан, познат е добре, името му не позволява да не работи добре и да не се представя добре. Не сме се насочили конкретни към никого. Има разговори, както можем, ако можем, ще го свършим“.

Във връзка с това има ли някаква промяна в целите пред тима, специалистът подчерта: „Гоним и титла, и купа. Това целта пред нас“.

„Не искам да коментирам Левски в момента. Те си имат ново ръководство и нов треньор. Не е коректно от наша страна и от моя конкретно да коментирам. Всеки един тим от челната тройка има шансове в борбата за титлата, но аз мисля, че ние имаме предимство. Очаквам по-силен пролетен дял. Отборът не е тренирал така, нашето мнение е, че тимът ни ще бъде в най-доброто физическо състояние точно, когато почнат плейофите“, завърши Здравков.