Старши треньорът на Лудогорец Антони Здравков бе доволен от успеха с 4:1 на неговия тим като гост над Етър. Наставникът на „орлите” отличи добрата игра на крайните защитници, като техните действия са спомогнали за бързите голове на тима му.

“Възползвахме се от всяка една тяхна грешка. Концентрацията в нашите момчета през първото бе на високо ниво. Не допуснаха слабости и груби ситуации пред нашата врата. Това, което се искаше от тях го направиха. Играем в сгъстен цикъл и идеята ни бе да отбележим бързи два гола, за да контролираме мача. Така и стана”, каза Здравков пред DIEMA SPORT.

„Имаше ситуации между двете крила, които ги правихме от много рано и противникът противодействаше. Ще чистим този елемент, а всичко тръгва от бековете. Има елемент на изненада, затова не се случва често, но работим. С Натанаел говорим всеки ден и му показваме как трябва да става този диагонал. Той го разбира, и когато е спокоен, го прави. С времето нещата ще се изчистят, тъй като е добър футболист”, каза още Антони Здравков.

„Имаме хора в средата, които могат да ги правят тези пасове. Густаво Кампаняро, Марселиньо, а дори и Клаудиу Кешеру може, когато се върне. Идеята в нападение е да има конкуренция, защото ако няма, то нивото не е високо. Мисля, че на Якуб Швиерчок му трябва повече спокойствие. Той е амбициран футболист и го показва винаги, когато играе. Иска всичко да свърши бързо и на момент, но говорим с него непрестанно”.

„Брандао му трябва време, работи се непрестанно с него. Показват му е много неща и на тренировъчния процес. Ще изиграе още поне два мача за втория отбор във Втора лига. Като дойде моментът да играе, то той ще покаже големите му качества”, продължи треньорът на разградчани.

„Не бих казал, че шампионатът трябва да бъде приоритет. Предстоят много мачове. Има много мачове, плейофи. Нямам претенции за Купата. Който и да се падне, ние сме длъжни да сме готови и да спечелим”, завърши Здравков.