Наставникът на Лудогорец Антони Здравков говори след успеха на неговия тим над Ахмат Грозни с 4:3. Треньорът на „орлите” раздели мача на две за Лудогорец, след като нивото на отбора е спаднало осезаемо след първия час игра.

“Бих разделил мача на две части. До 60-тата минути и след това. В първия час отборът ми показа добра игра, имаше атаки, взаимопомощ, положения. Допуснахме две-три неточности в защита, но стояхме коренно различно от предходните мачове. След първия час направихме смени, които влязоха играчи, които взимат по-малко участие в играта. Получи се дестабилизиране от грешки, в изнасянето на топката. Допуснаха се контраатаки и леки голове. От това не съм доволен”, бяха първите думи на Здравkов пред DIEMA SPORT.

„Изключителни елементарни действия, които не предполагат да се стигне до гол, то ние допуснахме два гола. На първо място е подценяване на ситуацията и не взимаме правилното решение. Самият играч тярбва да коригира това нещо. Тук нямаме грешка на няколко човека. Чисто индивидуално е всичко. В работа, със самочувствие от страна на футболиста, трябва да се коригира”, продължи треньорът на Лудогорец.

„Тези аспекти са вътре в играча. Това са действия, които се предприемат на секундата. Той трябва да изчисти елементарните грешки от играта си. Димо Бакалов на върха на атаката не експеримент. Утре има друг мач и не може да играем с едни и същи хора. Не за първи път играе на тази позиция. Просто беше наложително”.

„Напускането на Густаво Кампаняро е въпрос към спортния директор. Моята работа е на терена. Няма как да коментирам. Кампаняро, докато беше при нас, не е дал повод да сме недоволни от него. Решението е негово и на ръководството. Точка”, завърши Антони Здравков.