„Резултатът винаги дава самочувствие. Нашата цел освен да спечелим мача, беше и да се натоварим, защото сме в началото на подготовката. Затова и играхме две полувремена с различни състави. През второто полувреме имахме хора в защита, на които почти никога това не им се е налагало”, заяви старши треньорът на Лудогорец Тони Здравков след поражението с 1:3 от Ботошани в първата контрола на разградчани в Турция.

„Доволен съм от това, че отборът се стара. Даде в чисто физически аспект максимума в момента, тъй като и сутринта имахме тренировка, имаше силен вяртър, а и дъжд сутринта. Независимо от всичко имахме положения. Да, допуснахме и грешки, но пак казвам основната цел беше отборът да се натови физически”, коментира още Здравков пред DIEMA SPORT, а попитан за Абе Анисе, треньорът отговори:

„Той тренира от края на ноември месец, а от декември тренира с отбора. Той вече е готов. Теръпва ще наваксва за играта с отбора.”

Яцек Горалски с извадено рамо

„Пропуските пред противниковата врата - това е едно от основните неща, върху които ще работим. Трябва да се наблегне на концентрацията”, каза Тони Здравков, а за бразилецът Рибейро, той коментира:

„Той е с нас съвсем от скоро. Това, което показва в тренировките и днес е, че има качества. Знае да играе футбол, а доколко ще успее да ни убеди, зависи и от него.”

По темата за вратарите в Лудогорец, Тони Здравков сподели: „Колкото повече, толкова по-добре. Когато разполагаш с добри футболисти, никога не са излишък. Естествено, Владо Стоянов е футболист на Лудогорец и когато се възстанови, конкуренцията става още по-голяма. Но напомням, че има много мачове и във всеки един момент може да се наложи да пази някой от вратарите тук.”

„Пазарът е отворен. Ако има футболист, който отговаря на стандартите на Лудогорец и може да бъде привлечен, ще го привлечем. Знаете, че Серкан Юсеин вече има договор, въпросът е дали може да се ползва сега в този период или ще бъде в отбора от юни. Галин Иванов го познавам добре, но никога не е стояло на дневен ред да бъде привлечен в Лудогорец”, каза Тони Здравков по темата с евентуални нови попълнения.