Административният директор на Лудогорец Георги Караманджуков сподели своите впечатления от лагера на тима в Турция. Пред „Спортно шоу Гонг” той коментира нивото на конкуренцията, трансферите в тима и надеждите за нов европейски пробив през есента.

„Никой не може да се бори с природата. С много малко изключения това, което треньорите са го запланували в по-голямата си част е изпълнено”, започна Караманджуков.

„Аз съм казал, че Лудогорец има достатъчно добри футболисти, няма да правим селекция на всяка цена. Ако вземем хората, които сме гледали  и сме харесали, ще ги привлечем, ако не, това ще бъде отборът, с който Лудогорец ще започне пролетта.”

Относно факта, че през зимата шампионите взеха двама българи в лицето на Пламен Илиев и Серкан Юсеин, Караманджуков коментира: „Просто хората, които треньорите ги искаха, успяхме да ги привлечем. Това, че са българи, не е нещо тенденциозно, просто на постовете, на които искахме, това бяха подходящите хора.”

„Не бих казал, че има проблем с Ренан. Засега не можем да се разберем за нов договор, не можем да залагаме на човек, чието бъдеще към този момент не е свързано с Лудогорец.”

А относно възможността Георги Терзиев да заиграе в Левски, отговори: „Засега от всички, които са тук, са състезатели на Лудогорец. И да има напускащи, засега всички тук са футболисти на Лудогорец.”

„Това ще са треньорите, които засега ще водят Лудогорец през пролетния дял. Очакваме едно оспорвано първенство, надявам се промените в Левски да са за добро, да вдигнат малко нивото и да станат много интересни мачове, които не липсваха и през есента. И с Левски, и с ЦСКА станаха истински дерби мачове, с много публика и атмосфера. Футболът в България все още е жив.”

Караманджуков засипа с похвали и новия треньор на Левски Георги Дерменджиев: „Един човек, който засега е най-успешният треньор в България с двете участия в ШЛ, с първите победи. С много опит, мисля, че ще се справи.”

А какво смята за шансовете на тима за нов пробив в Европа? „Първо трябва да станем шампиони, естествено, че с някои неща в клуба закъсняхме, сега трябва да ги направим в едно. Първо да спечелим титлата, после ще мислим за изданието, с новите правила на УЕФА, вече групите на Шампионска лига става много по-трудно, намалиха бройките, минаваме през повече кръгове. Става много трудно, но не и невъзможно.”

„За съжаление трудно хора, които са постигнали толкова много, трудно се поддържа голяма мотивация, особено в нашето първенство. Момчетата обаче осъзнават какво ги чака и те също искат тези велики европейски вечери.”