Няколко часа преди да завърши 14-ия кръг от Първа лига (с двубоя Берое - Славия), ще направим бърз опит да си припомним какво се случи в изминалите срещи от потока. С този кръг стартира втората половина от редовния сезон в шампионата на България. До този момент любителите на родния футбол, и в частност Първа лига, видяха цели 18 попадения, като се очаква цифрата да се увеличи още тази вечер в Стара Загора.

Водещите тимове у нас не допуснаха изненади, а нито един от шестте мача не завърши с равен резултат.

След двубоите от 1/8-финалите за Купата на България, отборите отново се върнаха в ритъма на първенството с първия мач, който противопостави Дунав Русе и Витоша Бистрица.

 

Дунав Русе – Витоша 3:0

Дунав Русе записа класическа победа над Витоша Бистрица. Възпитаниците на Людмил Киров нямаха никакви проблеми при домакинството си в Русе и се наложиха с 3:0. И трите гола в срещата паднаха през първото полувреме, а точни за „драконите“ бяха Ахмед Ахмедов, който вкара два, и Светослав Ковачев. Това бе четвърта поредна загуба за Витоша в Първа лига.

Играч на мача: Ахмед Ахмедов

Людмил Киров: 3 гола за 20 минути - това е уникално

Ахмед Ахмедов: Надиграхме Витоша и заслужено спечелихме

Росен Кирилов: Слаб наш мач, Ахмедов беше като Кавани

 

Локомотив Пд – ЦСКА 0:1

Отборът на ЦСКА записа "дубъл" над Локомотив Пловдив в редовния сезон на Първа лига. "Червените" се наложиха с 1:0 над пловдивчани на "Лаута" благодарение на миг гениалност от Кирил Десподов. "Смърфовете" трябваше да преглътнат своята 6-а загуба през сезона, а техните 20 точки дотук ги оставят на 6-ото място във временното класиране.

Играч на мача: Кирил Десподов

Капитанът на Локо Пд: Няма от какво да се срамуваме, поемам вината

Десподов: Дайте ни време и оставете Ел Маестро да работи!

Ел Маестро: Изиграхме умен мач, най-важна е победата

Акрапович: Една ситуация реши мача, имаме качества за топ 6

Ел Маестро проговори на чист български – точно и ясно!

 

Септември София – Верея 1:0

Септември сложи край на серията си от загуби. Столичани бяха загубили последните си десет мача в първенството, но прекъснаха прокобата срещу прекия си конкурент за бягство от дъното Верея. 

Двата тима бяха окупирали последните две места преди мача, не се преместиха от тях и след края му, но все пак "септемврийци" поеха глътка въздух след ужасяващата поредица до момента. Успехът на пустия национален стадион "Васил Левски", на който нямаше повече от 60 души, дойде с минималното, но напълно достатъчно 1:0. 

Играч на мача: Асен Чандъров

Мариян Христов: 3-те точки са си 3 точки

Асен Чандъров: Не си издавам тайните, важен успех

Треньорът на Верея: Тежка е ситуацията, заслужена загуба

 

Ботев Враца – Черно море 2:1

Ботев Враца победи Черно море с 2:1. На стадион "Огоста" в Монтана врачани записаха едва втората си победа в последните 9 двубоя след вихрени 5 минути през второто полувреме, в които Юлиян Ненов и Валери Божинов вкараха за победата.

Черно море успя само да намали пасива си чрез Жоржиньо и така продължава неубедителното си представяне през сезона с четвърта поредна загуба като гост.

Играч на мача: Валери Божинов

Сашо Ангелов: Ботев Враца иска да заобича и "другия" футбол

Илиан Илиев: Борба имаше, но не и футбол

Валери Божинов: Дойдох да помогна, да вдигнем нивото и класата

 

Левски – Ботев Пд 4:1

Левски записа изразителна победа над Ботев Пд с 4:1 след поражението за Купата на България през седмицата. Особено силно се представиха възпитаниците на Славиша Стоянович след почивката. На полувремето резултатът бе 1:1 след головете на Станислав Костов за "сините" и Антонио Вутов за "канарчетата". Левски се развихри след паузата и с три нови попадения - на Хали Тиам, Станислав Костов и Давиде Мариани, стигна до категоричен успех.

Стоянович: Вратарска криза в Левски? Ох, нека да преспим

Киров: Заслужен успех на Левски, нямахме самочувствие с топката в краката

Станислав Костов №1 на Левски - Ботев

Станислав Костов: Левски вече има шампионски манталитет


 

Етър Велико Търново – Лудогорец 1:4

Лудогорец победи като гост Етър с 4:1 и остава начело във временното класиране с 35 точки. Втори в подреждането е Левски с 34 точки, а третият ЦСКА е с 32 в актива си.

С хеттрик за успеха над Етър се отличи Клаудиу Кешеру, който вече има 13 на сметката си от началото на сезона и продължава спора със Станислав Костов за голмайсторския приз.

Румънецът бе точен в 21-ата, 38-ата и 54-ата минута. Един гол за Лудогорец добави Марселиньо, който вкара в 25-ата. За Етър се разписа Аласана Мане в 36-ата минута.

Играч на мача: Клаудиу Кешеру

Красимир Балъков: Искам да ни се падне Лудогорец за Купата

Антони Здравков: Отборът направи това, което трябваше срещу Етър

Клаудиу Кешеру: Играя за отбора

 

17.30 часа: Берое – Славия

В последния мач от 14-ия кръг на Първа лига отборът на Берое приема Славия.

Срещата стартира в 17:30 часа и ще бъде предавана по DIEMA SPORT и PLAY DIEMA XTRA. Развитието на мача можете да проследите в GONG.BG.