Лудогорец III не успя да стигне до трите точки срещу Шумен заради пропусната дузпа. Мачът от VI кръг на Североизточна Трета лига се игра на стадион "Гнездо на орли" и завърши при резултат 1:1.

Момчетата на Димчо Ненов успяха да открият резултата в 34-та минута. Голът стана след ъглов удар. Алекс  Луканов стигна първи до топката, намери добре Станислав Вълчев и той не сбърка. Почивката дойде при този резултат.

През втората част действията бяха предимно в средата на терена. Напрежението се покачи рязко в края на двубоя. Разградчани получиха правото да изпълнят дузпа за нарушение срещу Енис Ерол в 87-та минута. Зад топката застана Димитър Господинов, но не намери очертанията на вратата. Минута по-късно гостите също стигнаха до наказателен удар, но не сбъркаха от бялата точка и изравниха.

"Получи се добър мач, срещу най-стойностния съперник, който ни е гостувал. Съжалявам, че пропуснахме да вземем трите точки. В отбора има момчета, които трябва да се раздават повече. Тези мачове са шанс за тях, но не всички го оценяват", заяви след края на срещата старши треньорът на "орлите" Димчо Ненов.