Националният отбор на Румъния се спаси от голям срам в гостуването си на Фарьорските острови и запази живи шансовете си за класиране на Евро 2020. Северните ни съседи надделяха с 3:0 над малката островна държава, но бяха близо до издънката.

Те стигнаха до откриването на резултата едва четвърт час преди края, като Георге Пушкаш най-накрая разби статуквото. После беше лесно и Александру Митрица удвои, а звездата на Лудогорец Клаудиу Кешеру, който влезе да спасява положението като резерва в 65-та минута, оформи класиката в последната минута. 

Румънците се скъсаха от положения, но така и нямаха късмет да се разпишат. Те имаха над 20 изстрела към вратата на противника, но или бяха неточни, или стражът се намесваше по великолепен начин. Стражът Гунар Нилсен отрази поне десет чисти гола и беше на път да отчая съперника. 

Но все пак Румъния стигна до гола, с който пречупи храбрите островитяни. Това стана чак в 75-та минута, когато Николае Станчу с перфектна асистенция изведе Георге Пушкаш и той вече нямаше как да сбърка - 1:0 и край на амбициите на Фарьорите за изненада. 

Оттам-нататък беше лесно за балканците. Гардът на домакините рухна и от това се възползва Александру Митрица, който удвои в 83-та минута. Същият Митрица се изяви и като асистент за Клаудиу Кешеру в последната минута на продължението, когато го намери на добра позиция и головият хищник на Лудогорец беше безпощаден, оформяйки крайното 3:0. 

Това беше 13-ият гол на Кешеру за родината и той даде заявка за титулярно място в селекцията на Козмин Контра, като се има предвид, че е най-резултатният действащ футболист на румънците. С тази победа тимът му събра 13 точки и временно излезе на втората позиция на класирането, с две точки пред Швеция. На скандинавците обаче им предстои мач с Малта. Фарьорите са на дъното без никакъв актив от седем мача.