Вторият отбор на Лудогорец записа пета победа след седем изиграни срещи. Този път юношите на „орлите“ надделяха над Фратрия (Бенковски). Срещата от седмия кръг на Втора професионална лиги се изигра в комплекс „Гнездо на орли“.

Двубоят предложи динамична игра с голови ситуации и пред двете врати, което поддържаше напрежението сред публиката през цялото време. Играчите на Лудогорец стартираха мача по-интензивно, като още в първите минути упражниха контрол върху топката. Удар на Хюсеин Кельовлуев мина вляво от вратата на Фратрия, последва и силен шут на негов съотборник, който обаче попадна в ръцете на стража на гостите. В крайна сметка Методий Стефанов донесе преднината за Лудогорец в 17-тата минута след началото на срещата.

Последваха още положения, с които разградчани можеха да излязат по-убедително напред в резултата, но неточности в завършващата фаза им костваха головете. Хюсеин Кельовлуев успя да надбяга защитата на Фратрия, но ударът му бе спасен от противниковия вратар. Интензивната атака на Лудогорец бе посрещната с последвала офанзивна игра на гостите, но разградчани оказаха силен отпор и отлична защита. В 33-тата минута Райан Иванов имаше възможност да удвои резултата за разградчани, но вратарят на Фратрия опази мрежата си суха. Така двата отбора посрещнаха почивката при резултат 1:0.

Снимки: Официален сайт на ПФК Лудогорец
40 снимки

Девет минути след подновяването на играта Хюсеин Кельовлуев стреля от бялата точка и удвои преднината за своя отбор. Като цяло през второто полувреме Лудогорец бе доминиращия отбор на терена, който изнесе своята игра в полето на Фратрия и успя да създаде множество голови ситуации. В 69-тата минута старши треньорът Красимир Чомаков предприе смени, а новодошлите от скамейката Елисей Съров и Йоан Йорданов освежиха силите на разградчани и допринесоха за създаването на чисти голови ситуации. Шут на Съров мина над вратата, същата ситуация повтори капитанът Росен Иванов. Отново изстрел на Елисей Съров бе уловен от стража на Фратрия в последните минути на добавеното време. Тогава разградчани се възползваха да упражнят пореден натиск върху опонента си, който обаче не доведе до гол. По този начин мачът свърши с краен резултат 2:0 за Лудогорец, които остават непобедени от началото на сезона.

Спечелихме важни три точки. Продължаваме да работим в същата посока, а именно да играем красив и стойностен футбол и момчетата да излизат на терена с настроение, за да показват най-доброто от себе си, коментира след последния съдийски сигнал старши треньорът на Лудогорец II Красимир Чомаков.

След спечелените три точки разградчани стоят под номер две във временното класиране, изоставайки с две точки от Пирин (Благоевград). Още тази събота Разградчани ще изиграят своя мач от следващия, осми шампионатен кръг. В него ще гостуват на втория отбор на ЦСКА (София).