Лудогорец и Янтра Габрово не се победиха, завършвайки при резултат 2:2 в контролна среща. Жосуе Са откри резултата още в 5-та минута. Костантин Иванов изравни в 44-та минута. Бърнард Текпетей даде нов аванс на тима си за 2:1, а в 55-та минута Ивайло Иванов изравни за 2:2. Това се оказа и крайният резултат. 

36 снимки

Срещата започна с очаквания домакински натиск на "зелените", който даде резултат още в 5-та минута. След центриране от ъглов удар Жосуе Са нямаше как да сбърка булвано на два метра пред вратата. 

Гостите успяха да вземат контрола върху топката и в 13-та минута Казаков опита късмета си отдалеч, но неточно. В 17-та минута юношата на домакините Петър Георгиев се опита да застраши вратата на гостите с хубав шут, но Цинцарски реагира на ниво. 

В следващите 15-на минути темпото обаче значително падна, като бракът цареше в играта и на двата тима, а в някои моменти се стигаше и до пререкания между състезателите. 

В 38-та минута Илкер Будинов добре финтира съперник и центрира, но нападател на Лудогорец така и не стигна до иначе хубавото подаване. В 44-та минута гостите изравниха, след като Константин Иванов заби топката във вратата на Лудогорец с удар с глава. 

В 50-та минута Янтра пропусна две хубави положения за пълен обрат, а в 51-та минита, след светкавична контраатака,  резервата Бърнард Текпетей успя да даде нов аванс на "орлите". 

Авансът обаче издържа едва няколко минути. В 55-та Тони Иванов центрира добре, а Ивайло Иванов изравни след страховит шут от 20 метра за 2:2. В 60-та минута обаче нещата за габровчани се влошиха, след като Даниел Гаджев успя по безумен начин да си изкара два бързи жълти картона. 

След бясното начало на частта започнаха и нови промени в двата лагера, а темпото логично отново спадна. Така до края на мача сериозни положения общо взето нямаше, съответно и срещата завърши при 2:2. 

Лудогорец - Янтра 2:2

1:0 - Жосуе Са (5)

1:1 - Константин Иванов (44)

2:1 - Бърнард Текпетей (51)

2:2 - Ивайло Иванов (55)

Ето и стартовите състави на двата тима: 

ЛудогорецПадт, Терзиев, Са, Сисиньо, Кельовлуев, Сантана, Гонсалвеш, Ману, Георгиев, Будинов, Найденов;

Янтра: Цинцарски, Ангелов, Гаджалов, Петров, Иванов, Чатов, Гаджев, Казаков, Славов, Иванов, Петков;