Завършилият на 6-о място във Втора лига през миналия сезон отбор на Лудогорец II заминава на 20 юни на подготвителен лагер в Смолян, където ще изиграе три контроли, съобщи старши треньорът на отбора Тодор Живондов. Засега са сигурни проверките с Родопа (Смолян) и новака във второто ниво Левски (Крумовград). Като трети съперник беше планиран дубълът на Ботев (Пловдив), но срещата е под въпрос за момента. Лагерът ще приключи на 30 юни.

Живондов ще заведе в Смолян група от 19 състезатели. Повечето са добре познатите имена, но сред тях няма да са Петър Георгиев, Хюсеин Кельовлуев и Александър Ганчев, които са на подготовка с представителния тим в Австрия. Илкер Будинов и Тихомир Димитров пък са в редиците на новия член на елита Спартак Варна, където ще играят като преотстъпени. За Лудогорец II през новия сезон няма да се състезава Петко Цанков, чийто договор изтече и няма да бъде подновен. Новите момчета са Озан Ремзи, Димитър Господинов и Петър Кирев. Първите двама са от третия отбор на клуба, воден от Захари Сираков. Кирев пък идва от формацията U17 със старши треньор Емил Георгиев, спечелилата шампионската титла в Елитната юношеска група до 17 години. Добра новина за Живондов е завръщането от ЦСКА 1948 на крайния защитник Димитър Илиев, който през последните две години опита късмета си в ЦСКА 1948 и Ботев (Враца), но не успя да се наложи.

"В този състав на Лудогорец II има само един футболист, който не е юноша на клуба – Бранимир Костадинов. Ние ще продължим да разчитаме на неговия опит и през новия сезон. Имаме добре изграден план за подготовка. Ежедневно се обмислят всякакви креативни решения как младите футболисти да подобряват непрекъснато индивидуалните си качества, като израства и отборът. Целта е ясна – да развием колкото се може повече играчи до ниво, което се приближава до изискванията на първия тим. Естествено и да се представим силно в първенството на Втора лига", коментира Тодор Живондов.
След лагера в Смолян Лудогорец II ще се готви една седмица на базата в Разград. Предвидено е на нея да бъде изиграна контрола с Добруджа (Добрич). След това тимът ще стартира участието си в първенството на Втора лига като целта е да завърши по-напред от постижението си от миналата година.