Старши треньорът на дубъла на Лудогорец Тодор Живондов взе решение да освободи американския плеймейкър Филипас Кирицис, който изкара двуседмични проби в тима на разградчани. Това информира официалният сайт на шампионите

„Каралият проби в Лудогорец II плеймейкър от Ню Йорк не впечатли старши треньорът Тодор Живондов и бе освободен да търси други възможности за своята кариера.

Роденият на 11 юни 2003 година Филипас Кирицис се присъедини към подготовката на състава в началото на януари. Той е с баща грък и майка полякиня, а семейството му живее в САЩ. Започнал е да тренира футбол в  Soccer at its best academy NYC през 2015 г. През периода 2016 – 2019 г. е част от FK Select, а от 2019 до 2021 г. е в  Manchatan Soccer Club (Ню Йорк). Кирицис дойде в Разград с визитката на креативен и техничен разиграващ халф, който се чувства най-добре зад нападателя.

След като го наблюдава на тренировките и в изиграните две контроли, Живондов прецени, че Кирицис няма с нищо да вдигне нивото на тима, който е съставен предимно от талантливи юноши на клуба”, написаха от Лудогорец.