Уест Хем най-после сложи край на ужасяващата си серия от началото на сезона. "Чуковете" тръгнаха с четири загуби от четири двубоя, но излязоха от летаргията в гостуването на Евертън и се стовариха с пълна сила над клетия съперник. 

Момчетата на мениджъра Мануел Пелегрини надделяха с 3:1 в зрелищен мач, в който освен много голове, имаше и множество чисти положения. Така те причиниха и първа загуба на "карамелите" от началото на кампанията. 

Новото попълнение на лондончани Андрий Ярмоленко избухна с два красиви гола преди почивката, но точно преди края на полувремето Гилфи Сигурдсон намали. В средата на втората част обаче Марко Арнаутович сложи край на интригата с третото попадение за гостите и мачът беше предопределен. 

Евертън започна с мощен натиск, но Лука Дин и Гилфи Сигурдсон изпуснаха. И мърсисайдци инкасираха попадение при първата опасна атака на съперника. Тя беше в 11-та минута, когато Марко Арнаутович беше изведен зад защитата, а редом до него тичаше и Андрий Ярмоленко. Австриецът предпочете да му подаде сам срещу вратаря и украинецът не сбърка, откривайки резултата. 

Последваха множество възможности пред вратата на Уест Хем, но Дженк Тосун и Тио Уолкът не можаха да се разпишат. Марко Арнаутович и Иса Диоп пропуснаха да удвоят аванса на лондончани. И така се запази статуквото от началото на мача. 

В 25-та минута "карамелите" просто трябваше да изравнят. Тогава Дженк Тосун беше изпуснат при едно центриране в наказателното поле и стреля мощно с глава от границата на вратарското поле. Но вратарят Лукаш Фабиански се прояви като истински ас и изби тежкия изстрел. 

Но в 31-та минута тези пропуски на мърсисайдци бяха наказани. При това след нелепа тяхна игра в защита. Вратарят Джордан Пикфорд изчисти прекалено неточно топката, тя попадна у Ярмоленко, той напредна и финтира двама статични бранители пред наказателното поле, за да стреля от границата му и с фалцов удар да преодолее Пикфорд за 2:0. 

Малко след това отново Тосун направи невероятен пропуск и за пореден път провали усилията на съотборниците си. В крайна сметка Евертън стигна до попадение точно преди почивката, за да върне интригата. То беше дело на Гилфи Сигурдсон. 

Тогава при продължителна атака Идриса Гей намери Джонджо Кени на десния фланг на атаката, а той центрира перфектно за исландеца на точката на дузпата. От там Сигурдсон изстреля мощен снаряд с глава и прониза мрежата за 1:2. 

След почивката Тио Уолкът и Гилфи Сигурдсон не успяха да изравнят, а Андрий Ярмоленко и Педро Обиянг не можаха да увеличат преднината на Уест Хем. Но всичко си дойде на местата в 61-та минута, когато "чуковете" отново дръпнаха с два гола напред. 

Тогава Педро Обиянг намери Марко Арнаутович в наказателното поле и той с прекрасен удар преодоля Джордан Пикфорд, за да сложи на практика точка на спора. Въпреки че резултатът стана 3:1, "карамелите" не се предадоха и търсеха частичния обрат. Но нямаха късмет да вкарат. 

Дженк Тосун направи хилядния си пропуск в този мач в 66-та минута, а малко преди края Умар Ниясе тресна и горната греда от поредната чиста ситуация, когато стреля с крак от воле от границата на вратарското поле. 

В крайна сметка повече голове в мача не паднаха и така Уест Хем се поздрави с първата си победа от началото на сезона. С нея в актива Пелегрини и компания са с 3 точки. Евертън е с 6 точки, но вече се свлече в класирането.